Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Effekt af amerikanske væksttal gik i sig selv

25/7 17:01

En pæn og noget større vækst i den amerikanske økonomi bidrog kortvarigt til rentestigninger, inden renten demonstrativt satte sig igen.

Torsdag blev det til et fald i renten på den toneangivende tiårige statsobligation på 2 basispoint til 2,39 pct.

Den amerikanske økonomi voksede i andet kvartal med 2,8 pct., og privatforbruget øgede i samme periode med 2,3 pct. Her var af økonomerne ventet en fremgang på 2,0 pct. på begge områder.

Reaktionen i markedet på den store vækst var en stigning i renterne til 2,43 pct., men som dagen gik, fortog rentestigning sig igen.

Af andre amerikanske indslag var nyt om ordreindgangen på varige goder, der i juni faldt overraskende og kraftigt med 6,6 pct. mod en ventet stigning på 0,3 pct.

Torsdag betød vanen tro også en opdatering om de nytilmeldte ledige i USA. Sidste uge aftog antallet af nyledige til 235.000 fra 245.000 forrige uge.

Fra Tyskland viste det tyske erhvervstillidsindeks fra IFO et overraskende dyk til 87,0 fra 88,6 måneden før. Her var af økonomerne ventet en stigning til 89,0 ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire