Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Yens fantastiske genoplivning sætter finansmarkederne under solidt pres

25/7 17:08

Den japanske valutas fantastiske genoplivning sætter torsdag et solidt pres på de globale finansmarkeder med store fald til en række af de højflyvende aktier samt guld og bitcoin, idet investorerne revurderer deres gearede investeringer.

Den japanske yen nåde tidligere det stærkeste niveau i mere end to måneder over for dollar, hvilket afspejler spirende sats på, at renteforskellen mellem Japan og USA sandsynligvis vil blive indsnævret, skriver Bloomerg News.

Yen har dog tabt lidt højde igen over for dollar, efter at den amerikanske BNP-rapport torsdag eftermiddag viste en større end ventet vækst i andet kvartal.

- Det er faktisk en stor nedgearingsbegivenhed forårsaget af short squeezet i yen, siger Kyle Rodda, senior markedsanalytiker hos Capital.Com, ifølge Bloomberg News.

Med "short squeeze" menes, at de investorer, der har spekuleret i kursfald, klemmes ud af deres positioner og tvinges til at købe positionerne tilbage for at sikre deres gevinster eller minimere deres tab, inden kursstigningerne har ødelagt strategien.

- Det gennemtvinger en udbredt afvikling af positioner på tværs af flere markeder, fortsætter markedsanalytikeren.

Hos finanshuset ING's strateger er man også enige i, at afviklingen af de korte positioner i yen er med til at skabe et miljø, hvor investorerne undgår risiko som pesten.

- Der er helt sikkert mere nedgearing forude, og data/begivenheder i de næste par dage udgør yderligere nedadgående risiko for dollar-yen-krydset, skriver de.

Yen nåede i starten af juli en bund, hvor der gik 162 yen for en amerikansk dollar og tidligere torsdag nåede valutaen en midlertidig top i 152. Torsdag eftermiddag koster en dollar 153,63 yen.

Yens nyfundne styrke er kommet som en ekstra kilde til volatilitet for globale aktiver, der allerede er rystet af aftagende entusiasme over den kunstige intelligens-bølge, der har drevet opturen på Wall Street i år.

Smilene på Wall Street er dog stivnet lidt de seneste dage med en stor nedtur til teknologiaktierne i Nasdaq-indekset på 3,6 pct. onsdag.

Knap tre kvarter efter den amerikanske åbning var der igen pres på teknologiaktierne med et fald til teknologiindekset på 1,8 pct., hvor der igen var tæv til tidligere højtflyvende aktier såsom Nvidia og Eli Lilly, der nåede fald på henholdsvis knap 7 og 5 pct.

Men knap halvanden time efter amerikansk åbning - lidt før klokken 17 dansk tid - er Nasdaq-indekset og Nvidia igen gået i grønt.

.\\˙ MarketWire