Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Sanofi steg efter opjustering mens Universal blev sendt til bunds

25/7 17:55

En opjustering fra franske Sanofi sendte torsdag medicinalkoncernen til tops blandt aktierne i Europa, mens musikgiganten Universal Music Group blev godt og grundigt straffet for et skuffende regnskab.

Også bilproducenterne Stellantis og Renault faldt tungt torsdag.

Samlet gik det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 tilbage med 0,7 pct.

For Sanofis vedkommende var der dog tale om en stigning på 4,2 pct. til 97,49 euro, efter at det franske selskab torsdag offentliggjorde et stærkt regnskab for andet kvartal.

Sanofis salg voksede i perioden med 10,2 pct. i faste valutaer til 10,75 mio. euro, og den justerede indtjening per aktie endte på 1,74 euro. Begge dele var højere end ventet af analytikerne.

På den baggrund har Sanofi opjusteret forventningerne, der nu lyder på en flad vækst i den justerede indtjening per aktie i faste valutaer mod tidligere en forventning om en lav encifret tilbagegang.

Godt i rødt endte Stellantis efter en stor tilbagegang i første halvår, og det gjorde også Renault, der onsdag aften ellers leverede stærke kvartalstal. Den franske bilproducent var dog tynget af en negativ udvikling hos partneren Nissan.

Stellantis' overskud blev tæt på halveret i første halvår som følge af en "udfordrende industri og vores egne driftsudfordringer", fortalte selskabets topchef, Carlos Tavares, i dagens regnskab.

Renault faldt 7,5 pct. til 43,99 euro, og Stellantis bakkede 8,7 pct. til 16,67 euro.

Værst gik det dog Universal Music Group, der i sit regnskab skuffede med abonnentvæksten.

Den var i andet kvartal på 6,9 pct., hvilket var milevidt fra markedets forventninger om en vækst på 11 pct.

Det fik flere børshuse til at skære kursmålet og anbefalingen for musikaktien, og facit ved børslukning blev en tilbagegang på 23,5 pct. til 21,70 euro.

.\\˙ MarketWire