Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tysk kemigigant dykker: Indtjeningen ramt af lavere priser i andet kvartal

26/7 09:08

Den tyske kemigigant BASF kunne ikke helt leve op til markedets forventninger i andet kvartal, hvor en vigende toplinje og aftagende priser på kemikalier pressede indtjeningen.

- Salget i Chemicals-forretningen steg i første halvår af 2024. Udviklingen var hovedsageligt drevet af en stærk stigning i volumenerne - særligt i Europa. Det var især drevet af lavere import fra konkurrenter som følge af forsyningskædeforstyrrelserne fra uroen i Det Røde Hav, oplyser BASF i sit regnskab, der er offentliggjort fredag morgen.

- Dog betød betydeligt lavere priser i særligt Intermediates-divisionen og negative valutaeffekter en hæmmet salgsvækst. Det justerede driftsoverskud, fremgår det videre af regnskabet.

Det tyske kemiselskab lanceret i februar i år en række omkostningsbesparende tiltag, der i år ventes at føre til en besparelse på omkring 800 mio. euro fraregnet engangsomkostninger i niveauet 550 mio. euro.

BASF's omsætning gik i andet kvartal tilbage med knap 7 pct. til 16.111 mio. euro. Analytikere adspurgt af Bloomberg News havde regnet med en mindre tilbagegang til 16.720 mio. euro.

Det justerede driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, endte på 1960 mio. euro mod ventet 2010 mio. euro, og det justerede resultat af den primære drift landede på 969 mio. euro. Her var ventet 1030 mio. euro.

Heller ikke bundlinjen levede helt op til analytikernes forventninger. Her stod i andet kvartal 430 mio. euro, mens konsensus lød på 481,5 mio. euro.

BASF fastholder sine forventninger til 2024 om et justeret driftsoverskud EBITDA på 8-8,6 mia. euro.

Aktien falder 3,3 pct. til 43,315 euro på børsen i Frankfurt.

.\\˙ MarketWire