Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Grøn dag med luksusvareaktier i topform

26/7 17:57

De europæiske aktier havde fredag luft under vingerne efter en hektisk uge med mange regnskaber og efter et vigtigt nøgletal fra USA.

Luksusvaresektoren var godt kørende efter et større end ventet hop i salget for Birkin-taskekoncernen Hermes.

I teknologisektoren var der fremgang til mikrochipudstyrskæmpen ASML på 2,6 pct.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med en stigning på 0,8 pct., og dermed kommer indekset lidt igen efter fald onsdag og torsdag på henholdsvis 0,7 og 0,6 pct.

- Dette var den travleste uge i regnskabssæsonen, hvor en tredjedel af selskaberne målt på markedsværdi har fremlagt tal, skriver Barclays strateg Emmanuel Cau ifølge Bloomberg News.

- Mens tallene stort set er OK for os, og den årlige vækst i indtjeningen per aktie er positiv igen, har resultaterne ikke formået at løfte markedsstemningen, hvor Europa ser svagere ud end USA, fortsætter strategen.

Fokus var fredag eftermiddag rettet mod den amerikanske PCE-kerneinflation, der skuffede en smule målt på den årlige vækst.

Det var dog ikke nok til at ændre markedets forventninger til en rentenedsættelse i september fra den amerikanske centralbank.

Hermes klarede modvinden på luksusvaremarkedet bedre end sine konkurrenter i andet kvartal, da selskabet har mere magt over priserne som følge af en lang venteliste på selskabets mest eftertragtede produkter såsom Birkin-tasken, der har en startpris på cirka 70.000 kr.

Det blev godt modtaget på aktiemarkedet, hvor aktien sendes 3,4 pct. højere, hvorved aktien er tilbage på mandagens lukkeniveau.

De opløftende meldinger gav medvind til luksusvaresektoren, hvor schweiziske Richmont steg 2,8 pct. og franske LVMH endte 1,6 pct. højere.

I Frankfurt faldt BASF med 2,3 pct., idet den tyske kemigigant ikke helt kunne leve op til markedets forventninger i andet kvartal, hvor en vigende toplinje og aftagende priser på kemikalier pressede indtjeningen.

.\\˙ MarketWire