Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kina: Politbureau-møde kan lancere nye stimuli

29/7 06:25

Hvis den kinesiske politiske top skal sikre, at Kina opfylder de årlige økonomiske vækstmål, skal der lanceres nye stimuli på ugens møde i politbureauet.

Mødet holdes traditionelt sidst i juli, hvor der ses tilbage på første halvår, mens der lanceres hjælp til økonomien i resten af året.

Det skriver South China Morning Post.

For de kinesiske ledere står over for stigende krav om øjeblikkelige og drastiske foranstaltninger for at styrke det aftagende momentum i økonomien.

Der gælder både stimulanser til forbrug og til ejendomsmarkedet, pengepolitiske lempelser og mere finanspolitisk støtte.

Sidste torsdag sænkede den kinesiske centralbank den mellemfristede styringsrente med 20 basispoint blot et par dage efter en reduktion i den korte rente for at styrke den økonomiske aktivitet.

- Væksten aftog i andet kvartal, og det kommende møde i politbureauet kan bryde dødvandet. Markedets forventninger til mere kontracykliske politikker i anden halvdel af året er steget, og politbureauets møde er kommet i fokus, skrev analytiker Xiao Jinchuan fra Huaxi Securities i Chengdu i et notat i weekenden.

Mødet ventes at have en mere markant effekt på markedets forventninger end det tredje plenum i sidste uge, hvor ledelsen fokuserede på mellem- og langsigtede mål, men alligevel lagde en usædvanlig vægt på forpligtelsen til at opfylde Beijings kortsigtede mål om en vækst på "omkring 5 pct.” i bruttonationalproduktet.

Verdens næststørste økonomi havde en vækst på 5 pct. på årsbasis i første halvdel, men væksten stilnede af i andet kvartal og landede på 4,7 pct. mens væksten i forold til kvartalet før aftog til 0,7 pct.

.\\˙ MarketWire