Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Inflationsmåling stoppede ikke stigning - 3M tog største hop siden 1980

29/7 06:32

Et lidt højere end ventet tal for kerneinflationen i juni kunne fredag ikke afspore den gode stemning på aktiemarkedet i USA, der var tilbage på det grønne spor efter fald de foregående tre handelsdage.

Og mandag ser markedet ud til at fortsætte op. Futures indikerer stigninger på 0,4-0,7 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Selv om den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål ifølge et nyt nøgletal skuffede en smule i juni, er udviklingen nok til, at Federal Reserves beslutningstagere med ro i sindet kan sænke renten til september.

Sådan lyder det fra High Frequency Economics efter fredagens tal for PCE-kerneprisdeflatoren.

- Fra Federal Reserves perspektiv tror jeg samlet set, at data viser fremskridt nok - på både inflationen og arbejdsmarkedets betingelser - til at åbne døren for en rentenedsættelse i september, skriver Rubeela Farooqi, der er cheføkonom for USA hos High Frequency Economics, i et notat ifølge Bloomberg News.

Ifølge handlen med rentefutures så investorerne fredag efter nøgletallet en sandsynlighed på 109 pct. for en rentenedsættelse fra Federal Reserve til september. Mandag morgen beregnes sandsynligheden til 111 pct.

S&P 500-indekset endte med en stigning på 1,1 pct., og Nasdaq-indekset gik 1,0 pct. frem. Dow Jones-indekset steg 1,6 pct.

FASTHOLDT KERNEINFLATION SKUFFEDE - MEN ØKONOMERNE VAR DELTE

Kerneinflationsindikatoren PCE Core viste for juni en stigningstakt på 2,6 pct. på årsbasis, mens priserne steg med 0,2 pct. i forhold til måneden før.

Dermed udviklede priserne sig helt som ventet blandt økonomerne på månedsbasis, mens årsstigningstakten var højere end ventet.

Det hører dog også med til historien, at økonomerne, som er blevet spurgt, var meget delte omkring udviklingen.

21 havde således ventet netop 2,6 pct., mens 23 havde sigtet efter 2,5, og en enkelt gik efter 2,4 pct.

Dermed blev medianestimatet 2,5 pct.

TEKNOLOGI TILBAGE I GRØNT

De højtflyvende teknologiaktier blev hårdest ramt af udsalget i løbet af sidste uge, hvilket kan tilskrives øgede bekymringer for en mulig økonomisk afmatning i USA, samt frygt for at aktier relateret til kunstig intelligens, AI, var steget for meget.

Men fredag vandt den nok mest AI-eksponerede aktie i kategorien, chipkæmpen Nvidia, med et plus på 0,7 pct. til 113,10 dollar en smule af de seneste dages tab tilbage.

Onsdag tabte aktien 6,8 pct., og torsdag gik den 1,7 pct. tilbage. Meta Platforms, der er regnskabsaktuel i denne uge, var også i hopla med en stigning på 2,7 pct. til 465,70 dollar.

Dexcom, der laver blandt andet blodsukkermålere og er partner med danske Novo Nordisk, blev med et fald på voldsomme 40,7 pct. til 63,99 dollar banket i bund, efter at selskabet sent torsdag sænkede sine forventninger til hele 2024.

Dexcom påpegede torsdag, at selskabet har set færre nye kunder end ventet og samtidig også lavere omsætning per kunde.

BRISTOL-MYERS OPJUSTEREDE OG GIK I VEJRET

På den grønne gren var omvendt medicinalselskabet Bristol-Myers Squibb, der havde godt gang i salget i andet kvartal, hvor særligt nyere produkter bidrog stærkt og var med til at sikre bedre resultater end ventet.

Det medførte også en opjustering af forventningerne, og det fejrede investorerne fredag ved at sende aktien op med 11,3 pct. til 50,40 dollar.

I medicinalsektoren var der modsat øretæver til Biogen, der faldt 7,1 pct. til 211,19 dollar. Det var et resultat af, at et ekspertpanel under de europæiske sundhedsmyndigheder har anbefalet ikke at godkende selskabets Alzheimers-behandling, der er udviklet sammen med Eisai.

3M TOG STØRSTE STIGNING I 44 ÅR

Regnskabet for andet kvartal fra amerikanske Colgate-Palmolive fik til gengæld smilene frem hos investorerne, der sendte aktien op med 3,0 pct. til 99,40 dollar.

Det skete efter et flot andet kvartal med lidt stærkere end ventede hovedposter, tocifret vækst på bundlinjen og vækst på tværs af alle kategorier.

Konglomeratet 3M, der laver blandt andet tape og sandpapir, men formentlig er mest kendt for post-it-notesblokkene, tog sin største stigning på børsen i mindst 44 år, skriver Bloomberg News.

Aktien steg med hele 23,6 pct. til 127,79 dollar.

Udløseren var et regnskab for andet kvartal, der var noget bedre end forhåndsforventningerne fra analytikerne.

Medvind var der også til kryptoaktierne efter en genrejsning til bitcoin. Coinbasesteg med 4,9 pct. til 242,93 dollar.

.\\˙ MarketWire