Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Danske Bank, Mærsk og Nowaco

29/7 06:32

BØRSEN

ROLLER BYTTET: NU ER DET KINA, DER BYGGER FABRIKKER I EU

Mens kinesiske investeringer i Europa er faldet til det laveste niveau siden 2010, er der sket en opblomstring i kinesisk fabriksbyggeri på europæisk grund. Især i Ungarn, som ifølge Kina-analytiker Christina Boutrup “er det mest Kina-venlige land og det sikreste kort for Kina inden for EU’s grænser." (Forside, side 6-7)

MØBELKONCERN SÆTTER IGEN REKORD TRODS GRÅ SKYER

Storleverandør af møbler til kontorer, skoler osv. Holmris B8 øger salg til 1,3 mia. kr. og venter fortsat vækst. (Side 2)

NVIDIA AKTIEN FALDE YDERLIGERE 30 PCT.

Chipaktien Nvidia, der har været den helt store trækhest på aktiemarkedet, risikerer at dykke yderligere, lyder vurderingen fra investeringsstrateg. (Side 9)

NOWACO SER VERDEN MERE RISIKOFYLDT

Nowaco, som handler fødevarer globalt og allerede er ude af kødhandel i Kina, har trådt på bremsen i Vestafrika. (Side 13)

FIRMAER BRUGER SKOVE TIL AT FORBEDRE GRØNNE REGNSKABER

Hedeselskabet udbyder de såkaldte klimaskove, som er en mulighed for virksomheder, der ønsker at forbedre deres klimaregnskab og esg-profil. Det er ifølge en forsker ikke helt uproblematisk. (Side 14)

INVESTOR SER STADIG POTENTIALE I DANSKE BANK

Danske Banks aktiekurs var i årevis tynget af hvidvasksag, men selv med sagen afklaret er der mere at hente, mener investor. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

STORPOLITISKE KONFLIKTER SKABER SPLID PÅ DANSKE ARBEJDSPLADSER

Hver femte medarbejder undgår at tale om emner som konflikten i Gaza, viser en undersøgelse. Samtidig oplever flere ledere stridigheder og politisk uenighed mellem medarbejdere. Årsagen er en stigende udviskning af grænserne mellem arbejdsliv og privatliv. (Forside, side 4-5)

KINESERE FLYTTER ELBILPRODUKTION TIL EUROPA OG PRESSER MARKEDET

EU's nye toldafgifter på biler produceret i Kina får kinesiske elbilproducenter til at skrue op for fabrikskapaciteten i Europa, så de fortsat kan konkurrere på prisen. Mange af fabrikkerne samler dog kun bilerne af dele produceret andre steder. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PLANTEDRIKKE GIVER BLODRØD BUNDLINJE: OATLY HAR I ALT TABT 7,5 MIA. KR.

Verdens største producent af plantedrikke har netop offentliggjort endnu et stort underskud. Samtidig er selskabets vækst stort set gået i stå. (Side 19)

DANSK INDUSTRI HAR ANALYSERET 30.000 REGNSKABER – DET HAR KASTET NYT LYS OVER ET PARADOKS PÅ ARBEJDSMARKEDET

Det kan virke paradoksalt, at beskæftigelsen er steget samtidig med, at markante rentestigninger fik erhvervslivets udgifter til at stige. Billedet er dog mere nuanceret, viser en analyse fra Dansk Industri. (Side 22)

MÆRSK INDGÅR FORLIG I ANKESAG OM FYRET WHISTLEBLOWER I USA

Mærsks amerikanske datterselskab skal ændre sin praksis efter at have fyret en whistleblower, der rejste bekymring om sikkerhed på et skib. (Side 22)

.\\˙ MarketWire