Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Indeks blinker stærkt grønt næsten overalt

29/7 06:32

Asiatiske aktier er på himmelflugt mandag efter et massivt comeback på Wall Street fredag, som til og med bliver flugt op af indikationer om yderligere stigninger mandag.

Futures indikerer plusser på 0,4-0,7 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Investorerne ser samtidig frem mod ugens vigtige pengepoliske centralbankmøder i både amerikanske Federal Reserve, og japanske Bank of Japan.

Dertil kommer den amerikanske jobrapport for juli, vigtige PMI-undersøgelser om amerikansk og global fremstillingsaktivitet foruden det amerikanske finansministeriums skitse over, hvor mange obligationer det er planen at sælge i indeværende kvartal.

Og fra sidelinjen kan det kinesiske politbureau-møde, der normalt finder sted i slutningen af juli lancere flere og højst tiltrængte stimulanser efter de overraskende rentenedsættelser i både den korte og den mellemfristede løbetid i sidste uge.

I USA ventes de seneste positive inflationsdata at lægge grunden for indikationer om en rentenedsættelse i september fra Federal Reserve.

- FOMC står til at holde renten stabil, men vil sandsynligvis revidere deres erklæring for at antyde, at en nedsættelse på det følgende møde i september er blevet mere sandsynlig, skriver Goldman Sachs i et notat ifølge Reuters.

FOMC er den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee.

Futures indregner en 25 pct. point reduktion fuldt ud, mens der er prissat 12 pct. sandsynlighed for chance for en nedsættelse på 50 basispoint. Begge dele for mødet i september.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,5 pct.

I Tokyo er investorerne begejstrede trods udsigten til en rentestramning fra centralbankens side.

Nikkei-225 indekset stiger 2,3 pct., og Topix-indekset øger 2,1 pct.

De kinesiske investorer på fastlandet er igen ladt i stikken. Men håbet om nye stimulanser fra politisk hold er i behold op til den kinesiske politbureau-møde, der finder sted i indeværende uge.

Shanghai Composite-indekset er uændret, mens CSI 300 falder 0,4 pct.

Hongkongs Hang Seng-indeks følger derimod den internationale udviking med et plus på 1,7 pct.

I Taiwan øger Taiex-indekset 0,5 pct., Kospi indekset i Sydkorea stiger 1,2 pct., og Singapores Strait Times indekset ligger med et plus på 0,7 pct.

Børsen i Sydney står til at lukke med en gevinst på 0,8 pct. målt på ASX-indekset.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+2,3
Topix+2,1
Hongkongs Hang Seng+1,7
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
-0,4
Taiwan Taiex+0,5
Sydkoreas Kospi+1,2
Indiens BSE Sensex+0,5
Singapores STI+0,7
Sydney ASX 200+0,8

.\\˙ MarketWire