Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg/Sydbank: Sløjt regnskab og nedskrivninger fra Heineken trykker

29/7 11:07

Carlsberg er mandag under pres fra et skuffende regnskab fra konkurrenten Heineken, der ikke kunne leve op til markedets vækstforventninger i andet kvartal.

Samtidig har Heineken nedskrevet for et stort trecifret millionbeløb i euro på en investering i sin forretning i Kina - et marked, hvor Carlsberg også er repræsenteret - da det hollandske bryggeri oplever både en svækket forbrugslyst og et svært makromiljø.

- Det er tydeligt at se, at Heinekens regnskab lægger pres på bryggerierne, fortæller Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

- Regnskabet er skuffende. Volumenudviklingen i andet kvartal viser tilbagegang i forhold til samme periode sidste år. Et noget svagere andet kvartal end forventet, hvor det fremhæves, at man tager markedsandele i Europa - det bliver så spændende, om det går ud over Carlsberg, fortsætter han.

Det hollandske bryggeris omsætning voksede i første halvår organisk med 5,9 pct., mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en vækst på 7,9 pct. Dertil var den organisk vækst i ølvolumenerne på 2,1 pct. mod estimerede 3,7 pct. i første halvår, men efter et fald i ølvolumerne på 0,1 pct. i andet kvartal.

Heineken oplyser videre i sit regnskab, at dårligt vejr i juni har presset ølsalget, hvilket ifølge Mikkel Emil Jensen også kan få betydning for Carlsberg, der offentliggør sit kvartalsregnskab 1. august.

I regnskabet bemærker Heineken videre, at man har nedskrevet en investering i det kinesiske bryggeri CR Beer for 874 mio. euro. Det sker med udgangspunkt i det makroøkonomiske miljø i Kina samt forbrugslysten blandt det kinesiske folk.

- Det i sig selv er ikke noget, der påvirker Carlsberg negativt, men retorikken omkring årsagen er nok noget, der påvirker. Heineken siger, at man har nedskrevet på en makroøkonomisk baggrund og de negative perspektiver, der er i forhold til forbrugslysten, siger Mikkel Emil Jensen og påpeger, at meldingen fra Heineken ikke er ensbetydende med, at Carlsberg selv skal nedskrive.

Selv om Carlsberg tager markedsandele og vokser i Kina, hvilket bør modarbejde det strukturelle pres på ølmarkedet, kan baggrunden for Heinekens nedskrivninger bidrage til faldet i det danske bryggeri på 3,9 pct. til 827,80 kr. mandag formiddag.

Til sammenligning dykker aktien i Heineken mandag med 6,7 pct. ved 11-tiden.

.\\˙ MarketWire