Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Det moderate rentefald fortsætter

29/7 12:19

Udsigt til lidt mildere toner fra den amerikanske centralbank efter rentemødet midt på ugen giver fortsat anledning til svage rentefald. Også for den tiårige toneangivende danske statsobligation.

Centralbanken Federal Reserves renteudvalg, FOMC, holder møde tirsdag og onsdag som et af ugens kalendersatte højdepunkter.

- Ikke at vi venter nogen renteændringer overhovedet onsdag. Men der kunne komme en dør lidt på klem, for der er kommet nogle tal, som indikerer, at centralbanken måske skulle se at komme i gang. Men markedet indpriser stadig, at de skal komme til september, noterer senioraktierådgiver i Jyske Bank, Martin Munk.

Mandag middag ligger den toneangivende danske rente på 2,33 pct., som er 5 basis point lavere end niveauet fredag eftermiddag og 4 basispoint lavere end startrenten mandag morgen.

Samtidig er den amerikanske rente reduceret til 4,16 pct. fra 4,19 pct. fredag eftermiddag.

Over de seneste uger har de korte og lange renter i USA atter nærmet sig hinanden. Det er et signal om, at investorerne begynder at indregne en snarlig rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank.

Mandagen byder ikke på tunge nøgletal, der for alvor har potentiale til at flytte renterne. Men ugen byder blandt andet på den vigtige amerikanske jobrapport for juli, som offentliggøres fredag.

Den ventes ifølge Bloomberg News at vise et fald i jobskabelse til 178.000 nye job uden for landbruget mod 206.000 nye job måneden før.

Stigningen i timelønnen ventes at aftage til 3,7 pct. på årsbasis fra 3,9 pct. i juni.

.\\˙ MarketWire