Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsbergs gigantopkøb skærper kampen med Unibrew om Pepsis gunst

29/7 14:07

Der er lagt op til kamp mellem Carlsberg og Royal Unibrew om Pepsis gunst, vurderer analytikere over for Børsen. Med Carlsbergs aftale om at overtage det britiske bryggeri Britvic for 36 mia. kr. er Carlsberg rykket tættere på Pepsi. Og det kan være skidt for Royal Unibrew, der også satser stort på sit samarbejde med den amerikanske kæmpe, vurderer analytikere over for Børsen.

- Der er helt klart et clash mellem Royal Unibrew og Carlsberg, i og med de begge fokuserer på at udvide deres samarbejde med Pepsi, siger Jesper Ingildsen, analytiker hos norske DNB Bank, til Børsen.

Med Carlsbergs aftale om købet af Britvic følger retten til at sælge Pepsi i Storbritannien og Irland. I forvejen har Carlsberg licens til at producere Pepsi i blandt andet Norge, Sverige og Schweiz.

For Unibrews vedkommende blev samarbejdet med Pepsi udvidet sidste år til Holland med købet af sodavandsbryggeriet Vrumona. Og tidligere i år blev agenturet i Belgien, Luxembourg og grænsehandlen mellem Danmark og Tyskland føjet til. I alt tæller samarbejdet mere end ti lande i Europa, herunder Danmark.

Link til originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/milliardkob-oger-kamp-mellem-bryggerier?b_source=borsen&b_medium=row_0&b_campaign=list_6


.\\˙ MarketWire