Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Mærsk trak mere op end Carlsberg tyngede

29/7 17:08

Fremgang til Mærsk i toppen af C25-indekset efter eskalerede uroligheder i Mellemøsten sikrede mandag en positiv indledning på en travl uge, selv om Carlsberg trak tungt ned påvirket af skuffende regnskab fra den hollandske konkurrent, Heineken.

Samlet set blev det til en plus til eliteindekse på 0,4 pct. til 1973,08 på ugen første handelsdag, hvor handlerne kunne se frem mod tunge begivenheder spredt over ugens resterende fire.

- Det er en spændende uge. Der kommer regnskaber fra fire af de syv store amerikanske teknologiselskaber, "Magnificent Seven" - Amazon, Meta, Apple og Microsoft - som nok kan præge markedsstemningen, nævner senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Regnskaberne kommer tirsdag, onsdag og torsdag.

- Og så har vi rentemøde onsdag i den amerikanske centralbank og jobrapport fra USA fredag, så der er udsigt til vigtige begivenheder, tilføjer Martin Munk.

ØGET KONFLIKT I MELLEMØSTEN STØTTER MÆRSK

Øverst i C25 steg Mærsk 5,6 pct. til 11.065 kr. for B-aktien fulgt af en stigning på 3,8 pct. til 265,80 kr. for aktien i produkttankrederiet Torm.

- Mærsk kommer godt igen efter en svær sidste uge efter nogle faldende ratetal. Men nu er der så ballade igen i Mellemøsten i weekenden. Det taler ikke for, at det bliver løst lige med det samme, og det betyder, at skibene stadig skal sejle den lange rute rundt om Sydafrika. Det taler for, at raterne kan forblive på et højt niveau, siger Martin Munk.

Lørdag meldte Israel om raketangreb fra Libanon, som dræbte 12 børn og unge i Golanhøjderne, som er annekteret af Israel. Udviklingen har skabt øget frygt for en regulær krig mellem Israel og Hizbollah i Libanon. Dermed vil Israel kunne komme til at føre krig på endnu en front ved siden af krigen i Gaza.

CARLSBERG-RIVAL SKUFFER

Et skuffende regnskab fra den hollandske bryggerigigant Heineken, verdens næststørste, mandag morgen smittede af på danske Carlsberg - verdens tredjestørste bryggeri - som tabte 4,3 pct. til 824,40 kr. i bunden af C25 indekset.

Carlsberg havde følgeskab af kollegaen Royal Unibrew, som faldt 2,9 pct. til 535 kr.

- Det er tydeligt at se, at Heinekens regnskab lægger pres på bryggerierne, siger Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

- Regnskabet er skuffende. Volumenudviklingen i andet kvartal viser tilbagegang i forhold til samme periode sidste år. Et noget svagere andet kvartal end forventet, hvor det fremhæves, at man tager markedsandele i Europa - det bliver spændende, om det går ud over Carlsberg, fortsætter han.

Heineken rapporterede en organisk vækst på 5,9 pct. i første halvår mod konsensus om 7,9 pct. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Samtidig har bryggeriet nedskrevet for 847 mio. euro på en investering i kinesiske CR Beer.

ROLIG NOVO-REAKTION PÅ UDFORDRING FRA ROCHE

Pænt oppe i indekset blev Novo Nordisk løftet 1,2 pct. til 884,20 kr., selv om den schweiziske konkurrent Roche ifølge topchefen Thomas Schineker planlægger at sætte ekstra fart på udviklingen af lægemidler til behandling af svær overvægt og derved udfordre Novo Nordisks og amerikanske Eli Lillys dominans på det boomende marked.

- Men ok - Novo er faldet på det her tidligere, siger Martin Munk.

Fedmekollegaen Zealand Pharmas aktie faldt 0,7 pct. til 883 kr.

LILLE STIME AF NYE KURSMÅL

Demant fik sænket sit kursmål til 230 kr. fra 290 kr. hos britiske HSBC, og GN's kursmål blev reduceret til 190 kr. fra 200 kr.

Men Demant steg 0,6 pct. til 258,20 kr., mens GN steg 0,1 pct. til 175,20 kr.

Coloplast fik fredag sænket sin anbefaling af Morningstar til "hold" fra "køb", viste data fra Bloomberg News. Aktien i medicoselskabet faldt mandag 0,6 pct. til 884 kr.

Rockwool fik løftet kursmålet af Danske Bank til 3125 kr. fra 2850, viste data fra Bloomberg. Men aktien steg 0,3 pct. til 2948 kr.

For Lundbeck gik det op ad hos Nordea, som har løftet kursmålet til 55 kr. fra 51 kr. Lundbecks B-aktie steg 3,6 pct. til 43,04 kr.

Rederiet DFDS, hvis aktie steg 3,7 pct. til 185,80 kr., fik sænket kursmålet til 320 kr. fra 370 kr. hos det canadiske børshus RBC.

For ingeniørkoncernen FLSmidth bød har morgenen på nyt fra japanske Komatsu, der leverer udstyr til en tidligere fase af minearbejdet end det danske selskab.

I sit første kvartal slog det japanske selskab forventningerne i markedet, når det kommer til indtjeningen. FLSmidth-aktien steg 1,1 pct. til 340,20 kr.

.\\˙ MarketWire