Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Mandagens himmelflugt vendt til nedtur næsten overalt

30/7 06:35

Asiatiske aktier har vendt gårsdagen himmelflugt til nedtur tirsdag.

Forsigtighed er fremherskende på aktiemarkederne, da investorerne foretrækker at justerer postioner frem for at tage nye risici på bøgerne inden centralbankerne i USA og Japan afslutter deres respektive pengepolitiske møder onsdag.

- Udtrykket "stilhed før stormen" høres på tværs af markederne. Det her er en dag for positionsstyring og gennemgang af den bredere eksponering, siger chefanalytiker Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne til Reuters.

Markedet anser en amerikansk rentenedsættelse som udelukket i denne omgang, men har fuldt indregnet en reduktion på 25 basispoint i september og forventer derfor afslappede meldingerne fra Federal Reserve.

I Japan er der en bredere vifte af beslutninger i vente, hvor markedet har prissat en sandsynlighed på omkring 60 pct. for en renteforhøjelse på 10 basispoint og samtidigt en forventning om, at Bank of Japan fremlægger planer at markant reducerer det løbende massive obligationsopkøbsprogram.

Dertil kommer en lang række store virksomhedsregnskaber fra blandt andet techmastodonterne Microsoft og Apple, der kan sætter retninger for aktiemarkedet inden fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,7 pct.

De amerikanske aktieindeksfutures indikerer kursfald på 0,1-0,3 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo følger investorerne udviklingen på Wall Street, mens der skæves til den japanske valuta, der har vist massive udsving de seneste uger med en betydelig effekt på aktiemarkeds store eksportvirksomheder.

Nikkei indekset faldt næsten 6 pct. i sidste uge, og tirsdag lægges der yderligere 0,6 pct. oven i droppet.

- Vi er ved en interessant krydsvej for yen. Denne uges centralbankmøder skitserer muligvis et skifte i renteudsigterne og yens bane, siger chefhandler Nathan Swami fra Citi i Singapore til Reuters.

Topix-indekset falder samtidig 0,7 pct.

De kinesiske investorer har heller ikke meget af begejstres over.

Shanghai Composite-indekset falder 0,5 pct., CSI 300 dropper 0,8 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks dykker 1,2 pct.

I Taiwan viger Taiex-indekset 0,4 pct., Kospi indekset i Sydkorea falder 1,1 pct., mens Singapores Strait Times indekset går mod strømmen med et plus på 0,1 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukke med et tab 0,5 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,6
Topix-0,7
Hongkongs Hang Seng-1,2
China Shanghai Composite-0,5
China CSI 300
-0,8
Taiwan Taiex-0,4
Sydkoreas Kospi-1,1
Indiens BSE Sensex+0,1
Singapores STI+0,1
Sydney ASX 200-0,5

.\\˙ MarketWire