Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BP overrasker positivt på bundlinjen trods skuffelse i olie- og gasforretningen

30/7 08:40

Den britiske energigigant BP overraskede positivt med sit justerede overskud trods en skuffende udvikling i både olie- og gasforretningen.

I perioden havde BP dertil positive pengestrømme, der langt oversteg forventningerne i markedet. Det har bidraget til at nedbringe energiselskabets gæld og sat skub i udlodningen til aktionærerne, fremgår det af BP's regnskab for andet kvartal.

Med regnskabet har BP igangsat et aktietilbagekøbsprogram på 1,75 mia. dollar - svarende til cirka 12 mia. kr. - og samtidig offentliggjort sin hensigt om at tilbagekøbe for i alt 3,5 mia. dollar i andet halvår af 2024 og for mindst 14 mia. dollar i 2025.

Udbyttet er i andet kvartal løftet til 8 cent per aktie fra 7,27 cent og mod ventet 7,80 cent af analytikerne ifølge Bloomberg News.

- Vi fortsætter med at fokusere på tværs af forretningen og med at nedbringe omkostningerne, alt imens vi opbygger momentum frem mod 2025, siger topchef Murray Auchincloss i regnskabet.

BP gik i andet kvartal 3,4 pct. tilbage på den justerede indtjeningspost, der landede på 5,41 mia. dollar, mens der var ventet 5,52 mia. dollar.

Skuffelsen følger en mindre vækst i olieforretningen end ventet. Den voksede 11 pct. i kvartalet til 3,09 mia. dollar, men konsensus i markedet var 3,33 mia. dollar. Imens aftog indtjeningen fra gasforretningen mere end ventet. Den gik tilbage med 37 pct. til 1,40 mia. dollar mod ventet 1,44 mia. dollar.

Til gengæld landede det justerede nettooverskud på 2,76 mia. dollar, hvor der var ventet 2,69 mia. dollar i markedet.

BP havde i andet kvartal positive pengestrømme på 8,1 mia. dollar, hvilket har nedbragt selskabets nettorentebærende gæld til 22,61 mia. dollar. Der var ifølge Bloomberg News ventet henholdsvis 6,9 mia. dollar og 23,91 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire