Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Britisk storbank vil forgylde aktionærerne efter stærkt kvartal

30/7 09:24

Den britiske storbank Standard Chartered var godt kørende i andet kvartal, hvor forventningerne i markedet over en bred kam blev slået.

Den stærke udvikling i kvartalet har fået Standard Chartered til at opjustere vækstforventningerne til året, og samtidig har banken udloddet 1,5 mia. dollar - svarende til over 10 mia. kr. - i form af tilbagekøb af aktier.

Standard Chartered venter nu at vokse mere end 7 pct. på indtægts- og indtjeningsposten.

- Vi har leveret et sæt stærke resultater i første halvdel af året, hvilket demonstrerer værdien af vores selskab som en multinationalt erhvervs- og investeringsbank og en førende formueforvalter for velhavende kunder, siger topchef Bill Winters i regnskabet ifølge Bloomberg News.

Standard Chartereds justerede indtjening var i andet kvartal understøttet af en højere nettorentemargin - forskellen på den rente, som banken tilbyder sine kunder, og den rente, som banken får i centralbanken - end ventet.

Samlet var der tale om et justeret driftsoverskud på 4,81 mia. dollar mod 4,76 mia. dollar som ventet af analytikerne ifølge Bloomberg News.

Før skat voksede det justerede overskud med 14 pct. til 1,83 mia. dollar, hvilket var noget over konsensus i markedet på 1,62 mia. dollar.

Regnskabet og udsigten til aktietilbagekøb i milliardklassen kvitteres tirsdag med en kursstigning på 5,2 pct. til 764,20 pence på børsen i London.

.\\˙ MarketWire