Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tyskland: Negativ vækst mod forventning i andet kvartal

30/7 10:30

Den tyske økonomi gik tilbage i andet kvartal, hvor økonomerne ellers havde regnet med en mindre fremgang.

Det viser foreløbige tal fra det statslige tyske statistikbureau.

Målt i forhold til kvartalet før skrumpede økonomien 0,1 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,1 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Kvartalet før var der en vækst på 0,2 pct.

- En negativ BNP-vækst på 0,1 pct. skaber ingen dommedagsstemning, men det går desværre ikke den rette vej for Tysklands økonomi, der ikke har haft fremgang i fem år, konstaterer seniorøkonom Kristian Skriver i Dansk Erhverv.

Tysklands økonomi har haft det svært de seneste mange år.

- Coronakrisen ramte Tysklands økonomi hårdt, og da fremgangen endelig var på vej, så ramte energikrisen. De høje energipriser gjorde især ondt på den mest energiintensive del af den tyske fremstillingsindustri, som oplevede stor tilbagegang, oplyser seniorøkonomen.

Han er dog fortsat optimistisk, selv om dagens tal er "en tydelig streg i regningen".

- På trods af at vi endnu ikke ser det i tallene, så er vi forsigtigt optimistiske på vegne af Tysklands økonomi, fastholder han og begrunder det med, at høj lønvækst, faldende inflation samt udsigten til lavere renter udgør et solidt fundament for de økonomiske udsigter over Tyskland.

Set i forhold til samme kvartal året før var der tale om en vækst på minus 0,1 pct. i det tyske bruttonationalprodukt (BNP). Her var der ventet en vækst på 0,0 pct. ifølge Bloombergs estimat. Tallet er justeret for antal arbejdsdage i kvartalet.

Væksten er dermed uændret, da år-til-år-væksten i kvartalet før også var på minus 0,1 pct. efter en revision fra tidligere oplyst minus 0,2 pct, viser opgørelsen.

.\\˙ MarketWire