Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten står i stampe oven på pæne væksttal fra eurozonen

30/7 12:01

Der er så som så med bevægelserne på det danske obligationsmarked tirsdag oven på en stribe nøgletal fra eurozonen, der blandt andet har vist en marginalt bedre økonomisk vækst end ventet i andet kvartal.

Væksten i bruttonationalproduktet lød i andet kvartal på 0,3 pct. sammenlignet med kvartalet inden. Her havde økonomerne på forhånd spået en vækst på 0,2 pct.

Det er overordnet set en pæn vækst taget omstændighederne i betragtning, lyder vurderingen fra Danske Banks chefanalytiker, Bjørn Tangaa Sillemann.

Stenen i den europæiske støvle er den tyske økonomi, der fortsat halter efter.

- Langt hen ad vejen så er det en succeshistorie, at det er lykkedes at styre økonomien uden om en brat opbremsning. Økonomien, og især arbejdsmarkedet, har vist sig særdeles robust over for høje renter. En del af forklaringen er nok, at europæisk økonomi er blevet mindre rentefølsom med årene, i takt med at industrien fylder mindre, og tjenesteerhverv fylder mere, skriver han i en kommentar.

På obligationsmarkedet har renten dog ikke rørt meget på sig.

Renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation åbnede i 2,34 pct., og det er også niveauet ved middagstid. Sammenlignet med mandag er der tale om et rentefald på et enkelt basispoint.

I eftermiddag kan tyske inflationstal måske sætte lidt fut i markedet. På forhånd har økonomer dog allerede kunnet skæve til morgenens inflationstal fra de tyske delstater og dermed kunnet sjusse sig frem til, at der næppe er store overraskelser på vej.

De tyske forbrugerpriser ventes samlet set at være steget med 0,3 pct. i juli fra juni, hvor de steg 0,1 pct. på månedsbasis, viser estimater indsamlet af Bloomberg. På årsbasis ventes en uændret prisstigningstakt på 2,2 pct.

Der kommer i eftermiddag også nyt fra USA, herunder den månedlige måling af forbrugertilliden foruden data for jobåbninger i Jolts-rapporten.

.\\˙ MarketWire