Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amerikansk medicinalkæmpe løfter overskudet efter fortsat momentum til storsælgende kræftmiddel

30/7 12:52

Der er fortsat gang i salget af det amerikanske medicinalselskab Mercks vigtigste lægemiddel, og det er med til at løfte både indtjening og overskud højere, end analytikerne havde ventet.

Mercks absolut største sællert, kræftmidlet Keytruda, omsatte i andet kvartal for 7,27 mia. dollar. Det er en fremgang på 17 pct. sammenlignet med samme kvartal året inden og 120 mio. dollar mere, end analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde ventet.

Det var med til at løfte den samlede omsætning med 7,2 pct. til 16,11 mia. dollar, hvor analytikerne havde ventet 15,86 mia. dollar.

På bundlinjen blev sidste års underskud vendt til et justeret overskud på 2,28 dollar per aktie mod markedets forventning på 2,17 dollar.

Merck løfter samtidig forventningerne til omsætningen i 2024 efter det stærke andet kvartal.

Der lægges 200 mio. dollar til omsætningsforventningerne, hvor der nu ses et samlet salg på 63,4-64,4 mia. dollar.

Dog sænkes prognosen for overskuddet til 7,94-8,04 dollar per aktie mod tidligere ventet 8,53-8,65 dollar.

Den lavere indtjening afspejler ifølge Merck engangsomkostninger forbundet med sidste års milliardopkøb af selskaberne Hapoon og Eyebio.

Investorerne har svært ved at finde det rigtige ben at stå på, og et pænt plus i formarkedet lige efter regnskabet er blevet afløst af et fald på 1,1 pct.


.\\˙ MarketWire