Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Stille start i sigte forud for regnskabstal fra Microsoft

30/7 14:16

Det er højsæson for regnskaber i USA, hvor flere prominente navne har gjort status forud for markedets åbning og én af "the magnificent seven", nemlig Microsoft, følger trop efter børslukketid.

Foreløbigt navigerer det amerikanske aktiemarked stille rundt i de mange indtryk fra regnskabsfronten og futures indikerer en svagt positiv åbning på 0,2 for S&P 500-indekset og 0,3 pct. for Nasdaq-indekset.

Også mandag var bevægelserne små.

Både det brede S&P 500-indeks og Nasdaq-indekset lukkede med et lille plus på 0,1 pct., mens det smalle Dow Jones faldt tilsvarende med 0,1 pct.

GODT NYT FRA PFIZER OG PAYPAL - PROCTER & GAMBLE OG MERCK SKUFFER

Tirsdagens regnskaber tæller blandt andet Pfizer, Merck, forbrugsvarekæmpen Procter & Gamble samt betalingstjenesten Paypal.

Mest succes har Paypal, der stiger 4,9 pct. efter en opjustering.

Den løftede prognose kommer oven på overbevisende regnskab for andet kvartal, hvor både omsætningen, driften og overskuddet slog analytikernes forventninger.

På toplinjen landede Paypal en samlet omsætning på 7,89 mia. dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg havde ventet 7,82 mia. dollar.

Driftsresultatet landede på 1,46 mia. dollar, hvor der på forhånd var ventet 1,31 mia. dollar hos analytikerne.

På bundlinjen blev det til et justeret overskud per aktie på 1,19 dollar mod ventet 1 dollar.

Der er også godt nyt fra Pfizer, der opjusterer sine forventninger til 2024 efter at have fremlagt sit første kvartal i over et år med vækst i omsætningen.

I andet kvartal omsatte medicinalkæmpen for 13,28 mia. dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 13 mia. dollar. Den justerede indtjening per aktie var i kvartalet 60 cent mod ventet 46 cent.

Pfizer stiger 0,8 pct. i formarkedet.

I samme sektor falder Merck derimod med 1,8 pct.

Her er det en nedjustering, der trykker investorerne. Merck venter nu et justeret overskud per aktie på 7,94-8,04 dollar mod tidligere 8,53-8,65 dollar. Og selv om salgsforventningerne opjusteres en anelse til 63,4-64,4 mia. dollar, er midtpunktet i den nye prognose også lavere end analytikernes bud på 64,27 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

For Procter & Gamble, kendt for blandt andet Pampers-bleer og vaskemidlet Ariel, er mødet med investorerne heller opmuntrende.

Aktien falder 4 pct. i formarkedet, og det skyldes blandt andet, at omsætningsvæksten er lavere end forudset, fordi selskabets prisstigninger er begyndt at klinge af.

Salgspriserne var bare 1 pct. højere end i samme periode året før. Det er den laveste prisstigningstakt i næsten tre år, skriver Bloomberg.

MICROSOFT PÅ VEJ

For Microsoft, der kommer med regnskab senere i aften, ser tirsdagen ud til at starte blødt med en kursstigning på 0,1 pct.

Men investorerne holder vejret, efter at Googles ejer Alphabet skuffede i sidste uge, hvilket førte til brede fald blandt it-kæmperne.

For Microsoft bliver det ifølge Bloomberg vigtigt at vise, at den store satsning og investering i kunstig intelligens også medvirker til vækst, ikke mindst i salget af produkter via cloud computing platformen, Azure.

Der er tirsdag også nyt om Tesla, der har måttet tilbagekalde 1,85 mio. biler på grund af en risiko for, at kølerhjelmen kan åbne under kørsel som følge af en fejl i låsemekanikken.

Tesla stiger dog 0,8 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire