Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Lidt højere end ventet tysk inflation afliver ikke troen på flere rentedyk

30/7 14:19

Selv om inflationen i Tykland var lidt højere end ventet, så betyder det ikke, at muligheden for fortsatte rentenedsættelser fra Den Europæiske Centralbank er truet.

Det mener seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel.

Makrodata viser tirsdag eftermiddag, at de tyske forbrugerpriser i juli steg 2,3 pct. på årsbasis mod en ventet stigning på 2,2 pct. ifølge Bloomberg News.

- Til trods for stigningen er det overordnet god læsning for direktørerne i Den Europæiske Centralbank (ECB), der dog må vente til i morgen med at få det fulde overblik over inflationen i eurozonen. Tidligere på dagen viste den spanske inflation endnu mere lovende takter. Det styrker i vores optik sandsynligheden for, at der kommer et nyt rentedyk til september, noterer Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar til nøgletallet.

Han mener, at dagens tyske og spanske tal lover godt for onsdagens inflationsrapport fra eurozonen.

- Med dagens tyske og spanske inflationstal er der formentlig udsigt til et lille fald i den europæiske inflation i morgen. ECB kommer dermed tættere og tættere på målsætningen om en inflation på 2 procent. Det giver mulighed for et par rentedyk i andet halvår, mener seniorøkonomen.

.\\˙ MarketWire