Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Lille rentefald trods skuffende inflationstal fra Tyskland

30/7 17:01

Der var små rentefald på det danske obligationsmarked tirsdag, hvor investorerne formåede at fordøje ikke alt for opmuntrende nøgletal fra Tyskland.

Dels landede inflationen højere end ventet i juli, mens væksten var til den lave side.

Væksttallene for eurozonen var om modsat om ikke prangende så trods alt lidt bedre end frygtet, og selv om den tyske prisstigningstakt tiltog til 2,3 pct. i juli fra 2,2 pct. i juni, afsporer det næppe Den Europæiske Centralbanks kurs mod lavere renter.

Det mener seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel.

- Til trods for stigningen er det overordnet god læsning for direktørerne i Den Europæiske Centralbank (ECB), der dog må vente til i morgen med at få det fulde overblik over inflationen i eurozonen.

- Tidligere på dagen viste den spanske inflation endnu mere lovende takter. Det styrker i vores optik sandsynligheden for, at der kommer et nyt rentedyk til september, noterer Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar til nøgletallet.

Herhjemme sluttede renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation i 2,32 pct. - 3 basispoint lavere end mandag.

I USA var forbrugertilliden højere end ventet, og samtidig var antallet af jobopslag i den såkaldte Jolts-rapport end del flere end forudset, hvilket alt andet lige peger på et fortsat stramt arbejdsmarked. Markedet venter dog stadig en rentenedsættelse i USA til september.

.\\˙ MarketWire