Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Positiv stemning men lettere lunken udvikling i Tokyo

31/7 07:06

Asiatiske aktiemarkeder ligger med en altovervejende positiv stemning onsdag morgen.

Kun de japanske aktieindeks har haft det lidt svært, da investorer noterer en større monetær stramning end hidtil estimeret fra Bank of Japans side. Men trods renteforhøjelse og udsigt til kvantitative stramninger, er der en underliggende begejstring i Tokyo over, at den pengepolitiske normalisering i Japan nu endelig er sat på skinner.

På de øvrige markeder bunder begejstringen i et voksende håb om en rentereduktion fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, når den amerikanske monetære møde afsluttes onsdag eftermiddag.

Markedet har fuldt indregnet en amerikansk reduktion på 25 basispoint i september.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,2 pct., men er på vej mod et månedsligt tab på 1,2 pct.

De amerikanske aktieindeksfutures viser stor divergens. Dow Jones indikeres at falde 0,2 pct., mens S&P 500 ses stige 0,4 pct. og Nasdaq med 0,9 pct., når markedet åbner i New York senere onsdag.

I Tokyo var alles øjne rettet mod centralbanken, Bank of Japan. Markedet havde indregner en stor sandsynlighed for en renteforhøjelse på 10 basispoint, men realiteten blev en stramning på 15 basispoint.

Centralbanken har samtidig fremlagt en kvantitativ stramningsplan, der vil halvere de månedlige obligationsopkøb frem mod første kvartal 2026.

Efter en negativ morgen er de japanske indeks vendt rundt, og mens Nikkei indekset ligger så godt som uændret, stiger Topix-indekset 0,3 pct.

De kinesiske investorer er samtidig stærkt optimistiske.

De kinesiske politiske ledere signalerede tirsdag, at de vil søsætte stimuleringsforanstaltninger for at nå indeværende års økonomiske vækstmål, og modsat tidligere tiltag vil foranstaltningerne være rettet mod forbrugerne.

Traditionelt har stimuleringstiltag været rettet mod infrastrukturprojekter.

Shanghai Composite-indekset stiger 1,8 pct., CSI 300 øger 2,0 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på 1,9 pct.

I Taiwan er Taiex-indekset uændret, Kospi indekset i Sydkorea øger 0,5 pct., og Singapores Strait Times har et plus på 0,2 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukke med en gevinst på 1,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
0,0
Topix+0,3
Hongkongs Hang Seng+1,9
China Shanghai Composite+1,8
China CSI 300
+2,0
Taiwan Taiex0,0
Sydkoreas Kospi+0,5
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI+0,2
Sydney ASX 200+1,4

.\\˙ MarketWire