Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til lavere rente frem mod inflationstal og rentemelding

31/7 07:11

Der er udsigt til afventende handel og svagt faldende rente onsdag. Dagens vigtigste nøgletal er de europæiske inflationstal, der rammer markedet før middag. I aften er fokus vendt mod USA og udmeldingen fra den amerikanske centralbank.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt tirsdag med 3 basispoint til 4,14 pct.

Onsdag morgen forrentes den tiårige T-bond fortsat med 4,14 pct. på markedet i Tokyo - 3 basispoint under niveauet, da det danske marked lukkede tirsdag, og tæt på det laveste niveau siden midten af marts.

Tirsdag sluttede den danske tiårige statsrente i 2,32 pct. - 3 basispoint under niveauet fra mandag.

Ifølge Bloomberg er forventningen til den foreløbige opgørelse af inflationen i eurozonen for juli, der offentliggøres klokken 11, at være uændret 2,5 pct. Men kerneinflationen ventes at falde til 2,8 pct. fra 2,9 pct.

Tal tirsdag for inflationen fra Spanien og Tyskland underbygger forventningen om et lille fald. Den spanske inflation faldt mere end ventet, mens den tyske var stort set som ventet.

Efter den amerikanske centralbanks rentemøde, der slutter onsdag aften, ventes renten ifølge estimater fra Bloomberg ikke at blive ændret. Fokus vil være på signaler, der be- eller afkræfter markedets forventningen om en nedsættelse til september.

- De seneste to inflationsrapporter har været rigtig god læsning for centralbanken, konstaterer seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i den morgenkommentar.

Den ene rapport kom lige før rentemødet i juni, og den anden er kommet i den mellemlignende periode.

- På den baggrund afskriver centralbanken sig næppe muligheden for en rentenedsættelse til september, vurderer seniorøkonomen, der venter at centralbankchefen Jerome Powell formentlig vil holde døren helt åben for september, hvis den næste inflationsrapport også er i vinkel.

.\\˙ MarketWire