Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Marginal lavere rente frem mod inflationstal og rentemelding

31/7 08:33

Der er som ventet svagt faldende renter onsdag morgen.

Den danske tiårige statsobligationsrente åbner i 2,31 pct., hvilket er 1 basispoint under niveauet fra tirsdagens slutniveau.

Investorerne afventer dagens vigtige europæiske inflationstal, der rammer markedet før middag, mens fokus derefter vender mod USA og meldingerne fra den amerikanske centralbank, der afslutter pengepolitisk møde.

Ifølge Bloomberg er forventningen til den foreløbige opgørelse af inflationen i eurozonen for juli, der offentliggøres klokken 11, at den er uændret 2,5 pct. Men kerneinflationen ventes at falde til 2,8 pct. fra 2,9 pct.

Tal tirsdag for inflationen fra Spanien og Tyskland underbygger forventningen om et lille fald. Den spanske inflation faldt mere end ventet, mens den tyske var stort set som ventet.

Der er ikke lagt op til ændringer efter den amerikanske centralbanks rentemøde, der slutter onsdag aften.

I stedet vil fokus vil være på de signaler, der be- eller afkræfter markedets forventningen om en nedsættelse til september.

- De seneste to inflationsrapporter har været rigtig god læsning for centralbanken, konstaterer seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i den morgenkommentar.

Den ene rapport kom lige før rentemødet i juni, og den anden er kommet i den mellemlignende periode.

- På den baggrund afskriver centralbanken sig næppe muligheden for en rentenedsættelse til september, vurderer seniorøkonomen, der venter at centralbankchefen Jerome Powell formentlig vil holde døren helt åben for september, hvis den næste inflationsrapport også er i vinkel.

.\\˙ MarketWire