Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Mærsk i front for positivt marked

31/7 09:16

Det danske aktiemarked åbner med et mindre plus onsdag, hvor alle eliteaktierne i C25-indekset åbner i grønt.

Uden regnskaber fra de danske selskaber, er det først og fremmest kursmål, som præger handlen, frem til at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fremlægger resultatet af sit to dage lange pengepolitiske møde i USA.

De internationale markedet er præget af en vis nervøsitet efter en hård medfart til de amerikanske teknologiaktier, hvor den tidligere investordarling, Nvidia, fik ørerne i maskinen med et fald på 7 pct. uden åbenlyse nyheder.

Onsdag er der dog igen en lille optimisme at spore, og C25-indekset ligger kort efter åbningen oppe med 0,5 pct. i 2005,88. I USA peger handlen med futures også på en positiv åbning, når det amerikanske marked åbner senere på dagen.

I toppen af C25-indesket troner Mærsk-aktierne med en stigning på 1,5 pct. til B-aktien uden umiddelbart nyt.

KURSMÅL DOMINERER

Der er onsdag en lang række kursmål at tage bestik af for handlerne.

Rockwool har fået løftet kursmålet for aktien til 3300 kr. fra 2900 kr. af det norske finanshus DNB. Nordmændede fastholder i samme omgang anbefalingen "køb".

Det løftede kursmål kommer, efter at isoleringskoncernen tidligere på måneden opjusterede forventningerne og samtidig fremlagde foreløbige tal for andet kvartal.

Rockwool stiger 0,8 pct. til 3018 kr.

Omvendt har Genmab fået sænket kursmålet hos Jyske Bank til 2600 kr. fra 2850 kr., men købsanbefalingen bliver fastholdt.

Men Genmab stiger 0,4 pct. til 1953,50 kr.

Finanshuset Intron Health har set på Novo Nordisk, og kursmålet for B-aktien løftes til 1150 kr. fra 1100 kr.

Anbefalingen fastholdes på "køb".

Novo stiger 1 pct. til 905 kr.

Spar Nord og Jyske Bank har begge været gennem regnearkene hos ABG Sundal Collier.

Spar Nords kursmål får et løft til 155 kr. fra 145 kr. mens Jyske Bank får kursmålet skruet ned til 610 kr. fra 625 kr.

Anbefalingen er dog fortsat "køb" for begge banker.

Spar Nord stiger ved åbningen 0,4 pct. til 142,80 kr., mens Jyske Bank går frem med 0,5 pct. til 572 kr. trods det sænkede kursmål.

SCHWEIZISK INSPIRATION TIL GN

GN's investorer kan se på nyt fra den schweiziske konkurrent Logitech, som konkurrerer med GN inden for gaming-udstyr.

Logitech har sat et mål om at fordoble sin forretning og reducere sit CO2-aftryk med 50 pct. inden 2031, mens væksten skal ske organisk med en midt-encifret procentsats.

GN stiger 0,9 pct. til 179,95 kr.

LUNDBECK SKRUER NED FOR SAMARBEJDE

Lundbeck og den japanske samarbejdspartner Takeda har reduceret deres samarbejde i USA, der går tilbage til 2007, til nu kun at basere sig på royalty-betalinger.

Det oplyser Lundbeck i en pressemeddelelse.

Tidligere baserede aftalen sig på samarbejde, hvor man var fælles om markedsføring, omkostninger og indtægter og også havde royalty-betalinger.

Den nye model for samarbejdet får effekt fra 1. januar 2025 og betyder, at Lundbeck fra da af vil ophøre med alle markedsføringstiltag i USA for antidepressivet Trintillix.

Lundbeck falder onsdag 0,4 pct. til 43,08 kr.


.\\˙ MarketWire