Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Mærsk sejler forrest i positivt marked

31/7 11:21

Det danske aktiemarked ligger i grønt onsdag middag. Nok mest på positive vinde fra USA. Mærsk ligger i toppen på en kombination af geopolitik og spekulation omkring næste uges regnskab. I bunden ligger bankerne - måske presset af faldende renter og udsigt til mere af den slags.

C25-indekset ligger ved middagstid 0,5 pct. højere i 2005,89. Hvis niveauet holder er det første gang siden 12. juni, at indekset slutter over 2000-niveauet og knap 10 point fra seneste rekord på 2015,30 fra 7. juni.

- I mangel af danske regnskaber er det udviklingen i USA og det øvrige Europa, der svinger taktstokken over det danske marked, vurderer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk. Morgendagens udvikling afhænger dog af muligt nyt fra den amerikanske centralbank, der onsdag aften fremlægger resultatet af sit to dage lange pengepolitiske møde i USA.

- Der er positive toner fra USA, hvor futureskurserne for S&P 500- og Nasdaq-indekset stiger ganske pænt (henholdsvis 1,0 og 1,6 pct., red.), oplyser Martin Munk.

I toppen af C25-indekset sejler Mærsk-aktierne rundt med stigninger på over 3 pct. B-aktien stiger med 3,1 pct. til 11.425 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Martin Munk vurderer, at det skyldes en kombination af to faktorer. Øget geopolitisk uro fra Mellemøsten samt til en vis grad også spekulation i regnskabet fra transportkoncernen, der lander onsdag i næste uge.

Vestas er tredjemest stigende C25-aktie med et plus på 1,5 pct. til 169,65 kr. Vestas er mest faldende aktie i C25 i år med et fald på over 20 pct. senest ramt af "frygt" for, at genvalg til Trump vil mindske vækstmulighederne i USA. Måske er bedre meningsmålinger for Harris med til at skubbe lidt op til aktien onsdag.

I bunden ligger bankaktierne Danske Bank og Jyske Bank, der falder henholdsvis 0,5 pct. til 211,40 kr. og 0,8 pct. til 564,50 kr.

- Bankerne presses sandsynligvis noget ned af faldende renter og udsigt til måske mere af samme skuffe, siger aktierådgiveren.

KURSMÅL DOMINERER

Der er onsdag en lang række kursmål at tage bestik af for handlerne.

Rockwool har fået løftet kursmålet for aktien til 3300 kr. fra 2900 kr. af det norske finanshus DNB. Nordmændene fastholder i samme omgang anbefalingen "køb".

Det løftede kursmål kommer, efter at isoleringskoncernen tidligere på måneden opjusterede forventningerne og samtidig fremlagde foreløbige tal for andet kvartal.

Rockwool stiger 0,7 pct. til 3014 kr.

Omvendt har Genmab fået sænket kursmålet hos Jyske Bank til 2600 kr. fra 2850 kr., men købsanbefalingen bliver fastholdt.

Men Genmab stiger 0,9 pct. til 1964 kr.

Finanshuset Intron Health har set på Novo Nordisk, og kursmålet for B-aktien løftes til 1150 kr. fra 1100 kr. Anbefalingen fastholdes på "køb".

Novo, der er regnskabsaktuel onsdag i næste uge, stiger 0,9 pct. til 904,20 kr.

Spar Nord og Jyske Bank har begge været gennem regnearkene hos ABG Sundal Collier. Spar Nords kursmål får et løft til 155 kr. fra 145 kr. mens Jyske Bank får kursmålet skruet ned til 610 kr. fra 625 kr. Anbefalingen er dog fortsat "køb" for begge banker.

Spar Nord falder 1,4 pct. til 140,20 kr., mens Jyske Bank falder 0,8 pct.

SCHWEIZISK INSPIRATION TIL GN

GN's investorer kan se på nyt fra den schweiziske Logitech, som konkurrerer med GN inden for gaming-udstyr. Logitech har sat et mål om at fordoble sin forretning og reducere sit CO2-aftryk med 50 pct. inden 2031, mens væksten skal ske organisk med en midt-encifret procentsats.

Måske på bekostning af GN. GN falder 0,3 pct. til 177,905 kr. Logitech stiger 0,8 pct. til 70,40 schweizerfranc.

LUNDBECK SKRUER NED FOR SAMARBEJDE

Lundbeck og den japanske samarbejdspartner Takeda har ændret deres samarbejde i USA, der går tilbage til 2007, til nu kun at basere sig på royalty-betalinger.

Det oplyser Lundbeck i en pressemeddelelse.

Tidligere baserede aftalen sig på samarbejde, hvor man var fælles om markedsføring, omkostninger og indtægter og også havde royalty-betalinger. Den nye model for samarbejdet får effekt fra 1. januar 2025 og betyder, at Lundbeck fra da af vil ophøre med alle markedsføringstiltag i USA for antidepressivet Trintillix.

Lundbeck falder onsdag 0,3 pct. til 43,10 kr.

.\\˙ MarketWire