Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Fortsat rentefald trods højere end ventet inflation

31/7 11:46

Renten holder trods en højere inflationsaflæsning for eurozonen fast i et mindre fald, da skuffelsen ikke vurderes at være helt stor nok til at stå i vejen for en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank til september.

Sådan lyder vurderingen fra økonomer heriblandt chefanalytiker Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank i kølvandet af formiddagens inflationsrapport.

Her steg priserne i juli med 2,6 pct. sammenlignet med samme måned året inden, mens analytikerne på forhånd havde ventet en uændret inflation på 2,5 pct.

Økonomerne hæfter sig dog især ved en lille positiv overraskelse i servicepriserne, der aftog en smule til 4,0 pct. fra 4,1 pct. på årsbasis.

Den danske tiårige statsobligationsrente ligger onsdag ved middagstid i 2,31 pct., hvilket er 1 basispoint under niveauet fra tirsdagens slutniveau.

Dagens hovedbegivenhed er dog aftenens meldinger fra den amerikanske centralbank, der afslutter sit pengepolitisk møde.

Der er ikke lagt op til ændringer efter den amerikanske centralbanks rentemøde. I stedet vil fokus vil være på de signaler, der be- eller afkræfter markedets forventningen om en nedsættelse til september.

- De seneste to inflationsrapporter har været rigtig god læsning for centralbanken, konstaterer seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i den morgenkommentar.

Den ene rapport kom lige før rentemødet i juni, og den anden er kommet i den mellemlignende periode.

- På den baggrund afskriver centralbanken sig næppe muligheden for en rentenedsættelse til september, vurderer seniorøkonomen, der venter at centralbankchefen Jerome Powell formentlig vil holde døren helt åben for september, hvis den næste inflationsrapport også er i vinkel.

Onsdag eftermiddag kan tal den amerikanske ADP-jobrapport også tage opmærksomhed. Her venter økonomer adspurgt af Bloomberg News en fastholdelse af jobskabelsen på 150.000 i juli.

.\\˙ MarketWire