Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonomer ser fortsat rentenedsættelser trods skuffende europæisk inflation

31/7 11:48

Onsdagens europæiske inflationstal viste en skuffende stigning i juli. Det bør dog ikke være en hindring for, at Den Europæiske Centralbank sætter renten ned igen i september.

Sådan lyder vurderingen fra flere økonomer i kølvandet af formiddagens inflationsrapport for juli.

Her steg inflationen i juli med 2,6 pct. sammenlignet med samme måned året inden, mens analytikerne på forhånd havde ventet en uændret inflation på 2,5 pct.

Også den underliggende inflation - kerneinflationen - skuffede, da den viste sig uændret i juli mod forventningen om et lille fald.

Dog var der et lille lyspunkt i form af servicepriserne, der aftog en smule til 4,0 pct. fra 4,1 pct. på årsbasis. På månedsbasis var der dog tale om en stigning på 0,3 pct.

- En nedadrettet bevægelse i disse inflationsmål over tid er afgørende for, at ECB kan have tillid til, at den samlede inflation over de kommende år igen vil forankre sig omkring de 2 pct. For servicepriserne har det haltet, da inflationen her har været stort set uændret de sidste mange måneder. Men i et bredere perspektiv bevæger inflationspresset sig overordnet i den rigtige retning for ECB, vurderer Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit Markets.

Også hos Danske Bank ser chefanalytiker Bjørn Tangaa Sillemann opmuntrende takter fra serviceinflationen.

- Lige nu stiger tjenestepriserne med cirka 0,3 pct. om måneden. Det er stadig for meget, men det er noget mere afmålt end for et par måneder siden. Det er gode nyheder, hvis man går og håber på lavere renter, skriver han i en kommentar.

Dermed er rentenedsættelser til september bestemt ikke taget af bordet, vurderer Danske Banks chefanalytiker.

- Septembermødet i ECB er kommet stadig mere i spil som timingen for den næste rentenedsættelse – især efter at vækstmomentum ser ud til at være aftaget i tredje kvartal, oven på et relativt stærkt første halvår. Med den seneste udvikling står inflationen ikke længere åbenlyst i vejen for at sætte renten ned igen, mener han.

Lidt større usikkerhed om rentenedsættelsen til september er der at spore hos Dansk Industri (DI).

- Det kræver en rigtig god inflationsrapport for august, hvis vi skal have en ny rentesænkning til september. Ellers skal vi vente til senere på året før renten kan blive sat lidt ned igen, skriver DI's cheføkonom Allan Sørensen.


.\\˙ MarketWire