Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Nvidia og mikrochipaktier er flyvende forud for rentemelding

31/7 15:39

De amerikanske teknologiaktier buldrer i vejret onsdag anført af Nvidia og Advanced Micro Devices, AMD, mens Microsoft modsat bliver sendt lidt ned efter sit regnskab.

Samlet betyder det, at det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 1,8 pct. højere, hvorved det vinder mere end tirsdagens tabte terræn på 1,3 pct. tilbage.

Det brede S&P 500-indeks stiger 1,2 pct. efter tirsdagens fald på 0,5 pct., mens Dow Jones-indekset løftes 0,1 pct. fra start efter tirsdagens plus på 0,5 pct.

Stemningen er også hjulpet af et par nøgletal onsdag eftermiddag, der indikerer et mindre ophedet arbejdsmarked, da ADP-jobskabelsen blev mindre end ventet i juni og da beskæftigelsesomkostningerne steg mindre end ventet i andet kvartal.

Der er en actionfyldt dag i vente på finansmarkederne, hvor den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, ventes at signalere en potentiel rentesænkning i september, mens renten denne gang forventes holdt i ro i spændet 5,25-5,50 pct.

Onsdag aften efter lukketid lander ugens andet regnskab fra "Magnificent Seven", når Facebooks moderselskab, Meta Platforms, skal aflægge regnskab for andet kvartal. Torsdag følger regnskaber fra Apple og Amazon.com, hvor fokus også vil være på meldinger om kunstig intelligens, AI.

- Jeg er virkelig tilfreds med indtjeningen fra AI-aktier, der beviser, at det ikke er en boble, siger Fares Hendi, porteføljeforvalter hos SG Prevoir i Paris, ifølge Bloomberg News.

- Udsalget var ikke relateret til indtjening, men snarere til værdiansættelse, og nogle investorer bekymrede sig om en boble, men det er ikke tilfældet. I øjeblikket fortsætter cyklussen.

MICROSOFT LEVERER LILLE CLOUD-SKUFFELSE

Microsoft bliver sendt 0,7 pct. lavere efter en lille skuffelse målt på Azure cloud-computing services, der er Microsofts primære vækstmaskine.

Cloud-omsætningen er i det forskudte fjerde kvartal landet på 36,8 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 36,84 mia. dollar.

Forud for regnskabet var der store bekymringer over, om de store investeringer i AI ville give afkast, men efter regnskabet vurderer finanshuset BMO Capital Markets, at den brede teknologisektor kan tage det med sig, at AI-indtægtshistorien er virkelig.

NVIDIA IGEN I KRIDTHUSET HOS MORGAN STANLEY

Nvidia er for første gang i seks måneder tilbage som den foretrukne chipaktie hos Morgan Stanley efter det seneste udsalg af aktien, som analytikerne ser som et godt indgangspunkt i aktien.

- Aktien er blevet solgt på en lang liste af bekymringer, som vi tror sandsynligvis vil forsvinde med tiden, skriver analytikere inklusive Joseph Moore ifølge Bloomberg News.

Nvidia-aktien blev hældt ud af depoterne tirsdag, da aktien dykkede med 7 pct., men i onsdagens første handler har investorerne igen fået mod på AI-kongen, da aktien handles 7,7 pct. højere.

I chipsektoren er der også solid fremgang på 8,7 pct. for AMD, der har leveret et bedre end ventet regnskab for andet kvartal samt en stærk prognose for datacenterdivisionen, hvor der bliver henvist til AI og vundne markedsandele.

Med til at løfte stemningen i chipsektoren er også rygter bragt af Reuters om, at USA's eksportrestriktioner ikke vil omfatte alle lande.

Blandt onsdagens regnskabsaktuelle selskaber er også fly- og våbenproducenten Boeing, der har leveret et halvsvagt regnskab, men samtidig også annonceret en ny topchef i Kelly Ortberg, der overtager rorpinden den 8. august. Aktien åbner med et fald på 0,2 pct.

Mastercard kommer fra land med en stigning på 5,5 pct., efter at kreditkortselskabet har leveret et bedre end ventet regnskab for andet kvartal målt på indtjening og nettoindtægter.


.\\˙ MarketWire