Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens obligationer: Øget inflation ikke nok til at afspore rentefald

31/7 17:05

En højere end ventet inflationsaflæsning for eurozonen var ikke nok til at afspore et rentefald onsdag, da skuffelsen ikke vurderes at være helt stor nok til at stå i vejen for en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank til september.

Sådan lyder vurderingen fra økonomer heriblandt chefanalytiker Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank i kølvandet af formiddagens inflationsrapport.

Priserne steg i juli med 2,6 pct. sammenlignet med samme måned året inden, mens analytikerne på forhånd havde ventet en uændret inflation på 2,5 pct.

Økonomerne hæfter sig dog især ved en lille positiv overraskelse i servicepriserne, der aftog en smule til 4,0 pct. fra 4,1 pct. på årsbasis.

Den danske tiårige statsobligationsrente endte onsdag i 2,29 pct., hvilket er 3 basispoint under niveauet fra tirsdag.

Onsdag eftermiddag landede også et par nøgletal fra USA med en lavere end ventet jobskabelse i ADP-rapporten samt mindre end ventet vækst i beskæftigelsesomkostningerne i andet kvartal.

Begge tal indikerer et mindre ophedet arbejdsmarked, og de kan dermed være med til at give den amerikanske centralbank bedre argumenter for snart at sænke renten.

Centralbanken står også for onsdagens hovedbegivenhed, når i løbet af aftenen afslutter sit rentemøde med en melding, hvor renten ventes fastholdt.

I stedet vil fokus vil være på de signaler, der be- eller afkræfter markedets forventningen om en nedsættelse til september.

- De seneste to inflationsrapporter har været rigtig god læsning for centralbanken, konstaterer seniorøkonom i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

Den ene rapport kom lige før rentemødet i juni, og den anden er kommet i den mellemlignende periode.

- På den baggrund afskriver centralbanken sig næppe muligheden for en rentenedsættelse til september, vurderer seniorøkonomen, der venter at centralbankchefen Jerome Powell formentlig vil holde døren helt åben for september, hvis den næste inflationsrapport også er i vinkel.

.\\˙ MarketWire