Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: C25 flirter med rekord - fremdrift til Vestas

1/8 09:30

Det danske aktiemarked har lagt fint fra land torsdag, hvor C25-indekset flirter med rekord efter stigninger i en bred vifte af aktier, herunder ikke mindst Vestas.

Den positive stemning blev slået an af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften, da banken fastholdt renten, men samtidig åbnede døren for en reduktion i september.

Sammen med stærke regnskaber fra blandt andet Facebooks ejer, Meta Platforms, har det skabt god stemning på Wall Street, hvor futures peger på nye stigninger i eftermiddag efter et stort plus til det brede S&P 500-indeks på 1,6 pct. onsdag.

Herhjemme stiger C25-indekset 0,4 pct. til 2018,81, hvilket vil være årsrekord, hvis stigningen holder. Også alletiders lukkerekord på 2020,69 fra den 12. november 2021 er inden for rækkevidde.

VESTAS TIL VEJRS

Blandt vinderne i morgenens handel er Vestas, der stiger 2,1 pct. til 173,80 kr. De grønne aktier har i denne uge nydt godt af bedre meningsmålinger i USA til Demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, der synes at være garant for en grønnere dagsorden end den republikanske præsidentkandidat Donald Trump.

Ørsted ligger 0,8 pct. højere i 413,50 kr.

Mens det stadig ikke er højsæson for danske regnskaber er der fuld fart på resten af Europa.

Carlsberg har fået nyt fra konkurrenten AB Inbev, der i andet kvartal har overrasket positivt på indtjeningen.

AB Inbev stiger 1,8 pct. i Belgien, men herhjemme ligger Carlsberg blot til en gevinst på 0,1 pct. til 834,20 kr.

AB Inbev, der står bag mærker som Budweiser, Stella Artois og Corona, kunne i Europa se såvel omsætning som ølvolumener vise lav encifret vækst. Langt mindre opmuntrende er meldingerne fra Kina, hvor også Carlsberg slår sine folder. Her var ølmarkedet svagt i perioden, oplyser AB Inbev, der desuden blev ramt af dårligt vejr i de af landets regioner, hvor selskabet har stærke positioner.

I samme branche stiger Royal Unibrew med 0,3 pct. til 543 kr.

DANSKE BANK FÅR LØFTET KURSMÅL

Med fremme torsdag morgen er også Pandora, der stiger 1 pct. til 1092 kr. uden bagvedliggende nyt.

Danske Bank har fået sat kursmålet op af den amerikanske finansgigant Citi, der nu sigter efter kurs 272 mod tidligere 255. Anbefalingen er stadig "køb".

Danske Bank falder 0,1 pct. til 210,70 kr. I Frankrig falder storbanken Société Générale tungt oven på sit regnskab for andet kvartal.

En afsmitning fra udlandet er der også på NKT. Kabelproducentens italienske rival Prysmian er kommet med regnskab og falder efterfølgende 2,7 pct. fra åbningen.

Regnskabet er ellers krydret med en opjustering af forventningerne til driftsindtjeningen efter en stærk udvikling i første halvår.

Herhjemme falder NKT 0,4 pct. til 618 kr. Aktien har dog fortsat givet et positivt afkast på 33 pct. i år.


.\\˙ MarketWire