Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rolls-Royce flyver mod rekord efter superregnskab og udsigt til udbytte

1/8 10:49

Rolls-Royce er flyvende torsdag, efter at den britiske producent af flymotorer vil genindføre udbyttebetalingerne for første gang siden pandemien, idet selskabet drager fordel af en større omkostningsdisciplin og efterspørgsel efter store jetmotorer.

Aktien løftes efter sit halvårsregnskab med 9,4 pct. til 492,10 pence, hvilket er alletiders højeste niveau samt nok en en førsteplads i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Flymotorproducenten opjusterer samtidig forventningerne til den underliggende driftsindtjening til 2,1-2,3 mia. pund fra tidligere ventet 1,7-2,0 mia. pund og et analytikerestimat på 1,98 mia. pund.

Udbyttet genindføres fra i år - startende med 30 pct. af den underliggende nettoindtjening, som over tid vil stige til 40 pct.

I første halvår steg den justerede omsætning med 18 pct. til 8,18 mia pund, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 7,69 mia. pund.

Den justerede driftsindtjening steg 71 pct. til 1,15 mia. pund, hvilket også er betydeligt over analytikerestimatet på 914,9 mio. pund.

Den bedre end ventede udvikling i første halvår, som også omfatter en overraskende god udvikling for de frie pengestrømme, er ifølge finanshuset Jefferies drevet af alle divisioner, men især divisionen, der laver motorer til kommercielle fly.


.\\˙ MarketWire