Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens obligationer: Rentefald fik fart på af skuffende USA-tal

1/8 17:01

Rentefald i USA skyllede torsdag videre ind over de europæiske obligationsmarkeder og det danske blev også ramt. Der blev hentet inspiration hos handlerne fra den anden side af Atlanterhavet, hvor skuffende nøgletal torsdag eftermiddag gav yderligere rentefald, der forplantede sig til Europa.

Den amerikanske centralbank fastholdt som ventet renten onsdag aften, og centralbankchef Jerome Powell levede op til forventningerne i finansmarkedet og åbnede døren for en rentereduktion i september, under forudsætning af at økonomien arter sig.

Den danske tiårige statsrente endte med et fald på 7 basispoint i 2,22 pct. Det var af samme størrelse som på det tyske marked. Siden sidste fredag er renten faldet med 16 basispoint.

USA-TAL UDEN FOR SKIVEN

Dagens væsentligste amerikanske nøgletal landede ikke indenfor skiven, men var ikke af den rigtig tunge slags.

En ventet rentesænkning fra Bank of England påvirkede derimod ikke markedet. Den amerikanske tiåroge rente faldt fra 14.30 fra omkring 4,02 pct. til 3,97 pct.

249.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Der var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 236.000 nye ledige.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, skuffede og landede lavere end ventet. I juli faldt indekset nemlig til 46,8 fra 48,5 i måneden før mod ventet en stigning til 48,8.

Prisindekset steg samtidig til 52,9 fra 52,1. Her var konsensus en aflæsning på indeks 51,8.

Efter offentliggørelsen var der dømt rentefald, da der var tegn på et køligere økonomisk klima.

Efter meldinger fra centralbankerne i USA, Japan og Storbritannien, som vigtige begivenheder, kan markedsdeltagerne fredag vende blikket mod den månedlige arbejdsmarkedsrapprt fra USA for juli, der lander i markedet klokken 14.30.

.\\˙ MarketWire