Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

KBHL: Juli blev travleste måned nogensinde i Københavns Lufthavn

2/8 07:20

I juli lagde knap 3,2 millioner passagerer vejen forbi Københavns Lufthavn.

Det gør måneden til den travleste i lufthavnens historie, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse fredag.

Rejseiveren blandt danskere og andre, der rejser gennem lufthavnen i Kastrup, fejler tilsyneladende ikke noget.

Det er man godt tilfreds med hos Københavns Lufthavne, der blandt andet driver lufthavnen i Kastrup.

- Vi er rigtigt glade for, at rejselysten fortsat er stor blandt danskere og sydsvenskere. Vi kan også se, at der kommer rigtigt mange udenlandske gæster til Danmark. Det, synes vi, er rigtigt positivt, siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

Tidligere på måneden meldte Københavns Lufthavn desuden ud, at rekorden for flest rejsende på en enkelt dag er blevet slået.

Den tidligere rekord fra 2019 er blevet overgået af hele seks forskellige dage i juli. Allerflest passagerer - omkring 115.000 - var der den 22. juli.

Der er dog omvendt færre fly i luften i dag sammenlignet med 2019, fremhæver Peter Krogsgaard.

Det skyldes både, at flyene er blevet større, og at de i højere grad bliver fyldt op. Samtidig er flyene mere brændstofeffektive, lyder det fra den kommercielle direktør.

For eksempel bruger flymodellen Airbus A320neo ifølge Københavns Lufthavn omkring 20 procent mindre brændstof per passager end forgængeren A320.

- Der bruges i højere grad mere moderne fly, som udleder mindre end de ældre fly. Det er positivt for miljøet, siger Peter Krogsgaard.

Samlet set er CO2-udledningerne fra flytransport dog steget i de senere år, og udviklingen ventes at fortsætte.

EU forventer således, at udledningerne fra fly i 2050 vil være op til ti gange højere end i 1990, et årstal der ofte bruges som sammenligningsgrundlag i forbindelse med klimapolitik.

Spørgsmål: Sker der store nok fremskridt i forhold til at mindske CO2-udledninger fra branchen?

- Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg synes, at det går i den rigtige retning. Men det er selvfølgelig en rejse, vi fortsat er på, siger Peter Krogsgaard og fortsætter:

- Jeg ser en enorm interesse hos både flyselskaber, lufthavne og passagerer i at sikre, at vi kan gøre det endnu bedre fremover.

/ritzau/