Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Rentefald ved åbning op til jobrapport fra USA

2/8 08:51

Der er lagt op til en nervøs start på det danske statsobligationsmarked fredag. Den danske tiårige statsobligationsrente åbner med en rente på 2,18 pct. - 4 basispoint under niveauet ved 17-tiden torsdag.

Der har være store udsving i de internationale renter grundet stigende frygt for en større økonomisk nedtur med en hård landing i USA. Frygten er udløst af et stærkt skuffende drop i de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien.

Den økonomiske statistik fredag er koncentreret omkring dagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Rapportens vigtighed er blevet anskueliggjort af den nyopståede frygt for en hård landing, der har sendt de finansielle markeder i svingninger med kapitalflugt og risikoaversion, trods den amerikanske centralbanks signal tidligere på ugen om, at en rentenedsættelse kan komme i september.

Det frygtes af være for sent, da aktiviteten i den amerikanske produktionsektor nu er faldet til det laveste niveau i otte måneder, mens antallet af nye ledige, der søger om arbejdsløshedsunderstøttelse er steget til det højeste niveau i næsten et år.

Arbejdsmarkedsrapporten er dermed central, da jobskabelsen og arbejdsløshed kan verificere eller afmontere den frygte for økonomisk nedtur, som de finansielle markeder ligger under for med storudsalg af aktier og flugt mod sikre placeringer som statspapirer.

- Stiger arbejdsløsheden igen i juli, og klinger jobvæksten yderligere af, kan det presse renterne ned, vurderer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

Der ventes en jobskabelse på 175.000 og en arbejdsløshed på 4,1 pct.

Dagens runde af nøgletal med amerikanske fabriksordrer, og ordreindgang af varige goder.

.\\˙ MarketWire