Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Amerikansk recessionsfrygt tynger inden eftermiddagens jobtal

2/8 11:33

Efterdønningerne fra svage amerikanske erhvervstillidstal og ligeledes svage regnskaber fra Amazon og Intel har fredag ramt det danske aktiemarked.

Det danske C25-indeks falder 1,1 pct. til 1974,13 med 23 af eliteindeksets 25 aktier i rødt.

Torsdag eftermiddag blev der fremlagt nye tal for aktiviteten i den amerikanske industri i form af ISM-indekset, der viste en uventet tilbagegang i juli.

Det har øget frygten for, at de høje renter i USA kan presse verdens største økonomi i recession.

- Der er frygt for, at en recession er på tale igen. Allerede nu har vi fokus på rentemødet i Federal Reserve i september, hvor markedet har indregnet en rentesænkning på 25 basispoint. Nu begynder man at tale om 50 basispoint. Det er et signal om, at Federal Reserve skal i gang for at stimulere økonomien og hindre en recession, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Federal Reserve fastholdt onsdag sin rente i 5,25-5,50 pct. efter sit rentemøde for juli. På den efterfølgende pressekonference indikerede formand Jerome Powell ad flere omgange, at en rentesænkning i september var under overvejelse.

Han fremhævede samtidig, at centralbankens fokus i stigende grad er rettet mod jobmarkedet, der er begyndt at køle af. For nuværende vurderer centralbanken, at der er tale om en normalisering.

I eftermiddag offentliggøres den officielle rapport for den amerikanske beskæftigelse, der kan dulme markedets bekymringer eller yderligere trykke stemningen.

Der er i juli ventet en jobskabelse på 175.000 fra 206.000 job måneden før. En højere jobskabelse end ventet kan berolige handlerne i, at den amerikanske økonomi ikke afkøles for hurtigt.

FJERDE FALD PÅ STRIBE I FRAGTINDEKS

Spotpriserne på containerfragt er denne uge faldet for fjerde uge i træk.

Det viser den ugentlige opgørelse af det kinesiske fragtindeks Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Det lægger pres på A.P. Møller-Mærsk, der ellers torsdag opjusterede forventningerne. B-aktien viger 3,4 pct. til 10.820 kr.

Også i transportsektoren har DSV fået løftet kursmålet til 1400 kr. fra 1275 kr. af Nykredit Bank, der fastholder anbefalingen "køb".

DSV falder 1,3 pct. til 1239 kr.

CARLSBERG KØBER OP I ASIEN

Carlsberg har indgået en aftale om den resterende andel i Carlsberg South Asia fra partneren CSAPL Holdings, oplyser det danske bryggeri fredag.

South Asia-forretningen omfatter Nepal og Indien, og Carlsberg oplyser i meddelelsen, at vækst i Indien er en nøgleprioritet i selskabets strategi Accelerate Sail.

Handlen har en værdi af 744 mio. dollar.

Carlsberg falder 0,7 pct. til 823,80 kr.

Øverst i C25 går Demant frem med 1,1 pct. til 265,80 kr., efter at selskabet har fået løftet anbefalingen hos svenske SEB.

Det svenske børshus har nu anbefalingen "køb" fra "hold", mens kursmålet er skåret 20 kr. til 310 kr.

NOVO-RIVALS FEDMEMEDICIN SNART IKKE MERE PÅ MANGELLISTE

Novo Nordisk kunne torsdag aften se ærkerivalen Eli Lillys topchef, David Ricks, udtale, at det inden længe venter at det storsælgende fedmemiddel Zepbound er fjernet fra de amerikanske sundhedsmyndigheders mangelliste for lægemidler.

Novo Nordisk falder 1,6 pct. til 901,30 kr.

.\\˙ MarketWire