Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Let rentefald inden jobtal fra USA

2/8 11:49

De danske obligationsrenter sendes let ned fredag ved middagstid, efter at svage nøgletal fra USA har fået handlerne til at frygte, at en amerikansk recession kan blive virkelighed.

Stemningen kan i eftermiddag enten blive løftet eller cementeret, når den officielle beskæftigelsesrapport for juli fra USA offentliggøres.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder 3 basispoint til 2,19 pct.

Jobmarkedet er i stigende grad i fokus hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det slog formand Jerome Powell fast onsdag i forbindelse med centralbankens rentemøde for juli. Federal Reserve fastholdt sin rente i 5,25-5,50 pct., men pegede på september som en mulighed for en lempelse.

Samtidig fortalte Jerome Powell, at den nuværende afkøling af jobmarkedet i USA ses som en normalisering efter længere tid med tryk på kedlerne i USA. En yderligere forværring vil dog blive mødt med handling, fortalte han videre.

Torsdag viste erhvervstillidstal for aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, en skuffende udvikling, da det faldt mod forventning i juli. Det har fået handlerne til at søge ly i obligationerne med rentefald til følge.

Fredag er markedets øjne og ører rettet mod beskæftigelsesrapporten for juli fra USA.

Her er ventet en jobskabelse på 175.000 fra 206.000 job måneden før og en fortsat arbejdsløshed på 4,1 pct.

- Stiger arbejdsløsheden igen i juli, og klinger jobvæksten yderligere af, kan det presse renterne ned, vurderer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat fredag morgen.

Dagens runde af nøgletal med amerikanske fabriksordrer, og ordreindgang af varige goder.

.\\˙ MarketWire