Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rentefald får Ørsted til at lyse grønt i ellers rødt aktiemarked

2/8 12:06

Ørsted ligger fredag formiddag i plus som den eneste af bare to aktier i det danske C25-indeks. Det sker på en dag, hvor de europæiske aktiemarkeder generelt lyser rødt over hele linjen.

Årsagen til Ørsteds fremgang skal i følge Jacob Pedersen, chefanalytiker i Sydbank, findes i, at de amerikanske renter falder, og det har en direkte effekt på Ørsteds indtjeningsevne.

- Ørsted er en meget rentefølsom aktie, fortæller han og henviser til, at Ørsted i første kvartal måtte lave store nedskrivninger som konsekvens af de den gang stigende amerikanske renter, siger han til MarketWire.

- Derfor kan man så også tilbageføre Ørsteds nedskrivninger, hvis renten falder. Det har en direkte effekt på den pris, som Ørsteds kunder betaler for deres projekter, fortsætter han.

Faldet i den amerikanske rente kan blandt andet ses på den toneangivende tiårige statsobligation, som siden mandag er faldet 23 basispoint til 3,94 pct. fredag ved middagstid.

Ørsted kommer med regnskab for andet kvartal 15. august.

Fredag morgen fik Ørsted-interesserede en mulig indikation på, at de faldende renter kan have hjulpet indtjeningen på vej.

Den franske energikæmpe Engie, der i april købte Ørsteds franske aktiviteter inden for landenergi, opjusterede nemlig forventningerne til året med begrundelsen, at de finansielle omkostninger havde været lavere end ventet i starten af året.

.\\˙ MarketWire