Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Ringe prognoser fra Amazon og Intel gør ondt værre

2/8 13:53

Et par turbulente dage på det amerikanske aktiemarked står til at fortsætte fredag, hvor en trykket stemning fra torsdag kan blive forlænget efter elendig læsning fra Amazon og Intel.

Futures for de toneangivende amerikanske aktieindeks bakker 0,9-1,6 pct., inden de amerikanske børser åbner klokken 15.30.

Dermed kan torsdagens fald på 1,4 pct. til det brede S&P 500-indeks, 1,2 pct. til Dow Jones og hele 2,3 pct. til det teknologitunge Nasdaq-indeks blive udvidet efter sløje tal for industriaktiviteten målt på ISM-indekset.

I eftermarkedet ventede næste regnskab fra den eksklusive klub "Magnificent Seven" i form af Amazons kvartalsrapport, hvor en sløj prognose for tredje kvartal fyldte væsentligt mere hos handlerne end en ellers god indtjeningsudvikling i det foregående kvartal.

Endnu værre stod det til hos Intel, der skuffede over hele linjen og som konsekvens af udviklingen har lanceret en storslået spareplan.

Fredag stiller handlerne desuden skarpt, når der klokken 14.30 venter nyt om det amerikanske jobmarked i form af den officielle beskæftigelsesrapport. Her er ventet en jobskabelse på 175.000 i juli fra 206.000 job måneden før. Arbejdsløsheden på 4,1 pct. ventes fastholdt.

Her vil fokus i særlig grad været rettet mod, at jobmarkedet ikke viser en for stor afkøling, da det kan tale for, at den amerikanske økonomi er på vej i bakgear.

AMAZON STRAFFES FOR PROGNOSE

Onlinehandelsgiganten Amazon står til at få barberet mere end 1750 mia. dollar af markedsværdien ved børsåbning i USA.

Faldet på 8,5 pct. i formarkedet følger Amazons regnskab for andet kvartal, hvor omsætningen skuffede en spids, mens indtjeningen omvendt var bedre end ventet.

Det var prognosen til gengæld ikke. Amazon venter i tredje kvartal et driftsresultat på 11,5-15,0 mia. dollar, mens markedet ifølge Bloomberg News havde ventet 15,7 mia. dollar.

Skuffelsen skyldes blandt andet, at onlinegiganten investerer voldsomt i kunstig intelligens.

INTEL STRAFFES FOR DET HELE

Chipproducenten Intel var også aktuel med sit regnskab i eftermarkedet torsdag. Her stod skuffelserne i kø: resultaterne i andet kvartal, forventningerne til tredje og udsigten til en suspenderet udbyttebetaling i fjerde.

Det har fået Intel til at varsle en storstilet spareplan, der blandt andet indebærer en nedskæring på 15 pct. af medarbejderstaben, svarende til omtrent 16.500 ansatte. Spareplanen skal føre til besparelser på 10 mia. dollar.

Intel skuffede både med omsætningen og indtjeningen i andet kvartal, og prognosen for tredje kvartal om en omsætning på 12,5-13,5 mia. dollar var også væsentligt under konsensus i markedet på 14,4 mia. dollar.

Aktien styrtdykker i formarkedet med voldsomme 22,2 pct. og har dermed kurs mod sit største endagsfald i 24 år.

Også Snap, der står bag det sociale medie Snapchat, er i frit fald i formarkedet, efter at selskabet fremlagde regnskab torsdag efter børslukning.

Snaps prognose for indtjeningen i tredje kvartal på 70-100 mio. dollar var væsentligt under konsensus i markedet på 110,5 mio. dollar.

Det sender aktien ned med 18,6 pct. i formarkedet.

EXXON BELØNNES FOR REGNSKAB

Oliegiganterne Exxon Mobil og Chevron er forud for børsåbning fredag kommet med regnskaber for andet kvartal med en uensartet modtagelse.

Exxon overraskede positivt med både omsætningen og indtjeningen per aktie i andet kvartal, da opkøbet af Pioneer i maj har hjulpet med at løfte produktionen.

Aktien stiger 2,1 pct. i formarkedet.

Omvendt falder Chevron 0,4 pct. inden børsåbning efter sit regnskab.

Oliekæmpens justerede indtjening var i kvartalet 2,55 dollar per aktie mod ventet 2,93 dollar.

.\\˙ MarketWire