Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens obligationer: Svageste jobrapport i over tre år sendte renterne ned

2/8 17:00

En uventet stigning i arbejdsløsheden og en væsentligt ringere jobskabelse i USA i juli sendte fredag renterne nedad.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation satte sig 7 basispoint til 2,15 pct.

Det amerikanske arbejdsmarked kølede væsentligt af i juli, hvor der blev skabt 114.000 stillinger uden for landbruget. Det var væsentligt under forventningen ifølge Bloomberg News om en jobskabelse på 175.000 stillinger.

Arbejdsløsheden steg i samme måned til 4,3 pct. fra 4,1 pct. mod en forventning om et fastholdt niveau.

Jobskabelsen, der er den svageste siden januar 2021, taler ifølge Sydbanks seniorøkonom Kim Blindbæk for en snarlig rentenedsættelse hos USA's centralbank, Federal Reserve.

- Arbejdsmarkedsrapporten viser, at vi begynder at nærme os rentenedsættelser i verdens største økonomi, skriver han i en kommentar.

Federal Reserve afsluttede onsdag sit rentemøde for juli, hvor renten blev fastholdt på 5,25-5,50 pct. Ved samme lejlighed luftede formand Jerome Powell dog også muligheden for en rentesænkning i september.

Samtidig fortalte Jerome Powell, at den nuværende afkøling af jobmarkedet i USA ses som en normalisering efter længere tid med tryk på kedlerne i USA. En yderligere forværring vil dog blive mødt med handling, fortalte han videre.

Fredag bød også på nyt om de amerikanske fabriksordrer, der faldt lidt mere end ventet i juni, og ordreindgangen af varige goder, der bakkede en anelse mere end i den foreløbige opgørelse.

.\\˙ MarketWire