Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Massive kursfald fortsætter ved ugens start

5/8 06:50

Ugen starter med voldsomme kursfald på de asiatiske aktiemarkeder mandag morgen og faldene er udbygget i handelsdagens løb .

Markedet i Tokyo ligger med kursfald på over 7 pct., og også de øvrige markeder med Taipei og Seoul i spidsen får alvorlige klø.

Fredagens svage amerikanske arbejdsmarkedsrapport har udløst udbredt frygt for, at USA er på vej mod en hård landing og recession, og heraf følgende massiv risikoaversion med kraftigt faldende renter og kapitalflugt mod sikkerhed.

Dermed stiger forventningerne til rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der er under beskydning for at være for fodslæbende, da banken havde alle kort på hånden til at imødegå den nuværende nærmest paniske markedsreaktion ved sidste onsdags pengepolitiske møde, men undlod at spille dem optimalt.

- Nu hvor Federal Reserve ser ud til at være væsentligt bagud i forhold til kurven, venter vi en 50 basispoints nedsættelse på mødet i september, efterfulgt af endnu en reduktion på 50 basispoint i november, siger økonom Michael Feroli fra JPMorgan til Reuters.

Økonomen mener samtidig, at der kan argumenteres for en monetær lempelse mellem møderne, især hvis de økonomiske dataene viser yderligere nedgang.

MSCI's APEX 50-indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 3,5 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktieindeksfutures nye store kursfald i New York i størrelsesordenen 0,8-2,9 pct. i de tre store aktieindeks.

I Tokyo presses aktiemarkedet ikke bare af det internationale udsalg, men rammes også af den fortsatte kraftige styrkelse af japanske yen.

Nikkei indekset falder 7,2 pct., mens Topix-indekset dykker 7,8 pct.

I Taiwan dropper Taiex-indekset 7,6 pct., og Kospi indekset i Sydkorea dykker 7,2 pct., mens Singapores Strait Times falder 3,1 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukke med et tab på 3,2 pct.

Kun de kinesisk aktier går i det store og hele fri af udsalget.

Shanghai Composite-indekset stiger 0,1 pct., og CSI 300 øger 0,2 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et minus på 0,2 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-7,2
Topix-7,8
Hongkongs Hang Seng-0,2
China Shanghai Composite+0,1
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex-7,6
Sydkoreas Kospi-7,2
Indiens BSE Sensex-3,3
Singapores STI-3,1
Sydney ASX 200-3,2

.\\˙ MarketWire