Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renten retter sig i middagshandlen - fortsat i laveste niveau i år

5/8 11:40

Renterne falder over en kam både i Europa og herhjemme. Faldene følger massive aktiefald i Asien og ikke mindst Japan, hvor det toneangivende aktieindeks har noteret et fald på over 12 pct. - den største nedtur siden black monday i oktober 1987.

Fredag vakte den imødesete amerikanske jobrapport opsigt, da den blot forstærkede billedet af, at økonomien er på vej ned i gear. Jobskabelsen var en del lavere end ventet, sammenligningstallet for juni blev nedrevideret, og også arbejdsløsheden overraskede til den høje.

Det har skabt frygt for, at den amerikanske centralbank kommer for sent med en ventet rentenedsættelse til september og allerede burde have handlet på rentemødet i sidste uge.

Den tiårige danske rente ligger mandag middag 3 basispoint lavere end fredag i 2,12 pct. Renten var i forvejen i laveste niveau i år.

ROLIGE MELDINGER FRA CENTRALBANKEN

Meldingerne fra den amerikanske centralbank tyder dog ikke på, at bankens beslutningstagere er voldsomt bekymrede for, at økonomien er på vej til at køre af sporet, fordi pengepolitikken ikke er blevet lempet i tide.

Thomas Barkin, chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Richmond, sagde fredag, at banken bør holde sig fra at skære sin ledende rente mere end 25 basispoint, når lempelserne sætter ind - formentlig til september.

Han kaldte jobskabelsen uden for landbruget på 114.000 i juli for et "fornuftigt tal," selv om det ikke er så godt som tidligere, og selv om det var en klar skuffelse i forhold til konsensus blandt økonomerne.

- Mere betydelige reduktioner ville typisk blive associeret med en økonomi, der føles som om, den forværres hurtigt, siger han ifølge Bloomberg News i et interview med New York Times.

Markedet er dog ikke overbevist. Rentefutures indikerer rentenedsættelser på samlet over 120 basispoint på de kommende tre rentemøder i september, november og december. For en måned siden ventede markedet blot en nedsættelse på 50 basispoint i år.

ISM SERVICE I FOKUS

Mandagens nøgletalskalender omfatter endelige opgørelser af indkøbschefernes aktivitetsindeks, PMI, i eurozonen og USA.

De europæiske tal landede indenfor skiven - og der er da også mest opmærksomhed om indkøbschefernes aktivitetsindeks, ISM, for servicesektoren i USA. Her ventes en lille stigning til 51,0 i juli fra 48,8 i juni. Et niveau over 50 indikerer vækst.

Netop ISM-indekset for fremstillingsindustrien skuffede i sidste uge, og fik kursfaldene på aktiemarkederne og rentefaldene til at rulle.

.\\˙ MarketWire