Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Feds Goolsbee gentager: Reagerer ikke på én måneds svagere end ventet nøgletal

5/8 16:12

Austan Goolsbee, der er chef for Federal Reserves afdeling i Chicago, gentager mandag, at den amerikanske centralbanks opgave ikke er at reagere på én måneds skuffende nøgletal for arbejdsmarkedet.

Han tilføjer, at finansmarkederne er meget mere volatile end centralbankens handlinger, skriver Bloomberg News med henvisning til et interview med CNBC.

En svagere end ventet amerikansk jobrapport fredag, som kom i kølvandet af flere andre skuffende nøgletal fra USA, har ansporet recessionsbekymringer og været med til at drive en global nedtur for aktiemarkederne.

Goolsbee pointerer, at der er nogle advarende indikatorer - såsom stigningen i privatforbrugernes opretholdelse af kreditforpligtelser - men den økonomiske vækst fortsætter på et "temmelig stabilt niveau."

- Som du kan se, er jobskabelsen svagere end ventet, men det ligner endnu ikke en recession, jeg tror, at man vil være fremadskuende og se, hvor økonomien er på vej hen, for at træffe beslutningerne, siger Goolsbee på CNBC mandag ifølge Bloomberg News.

- Hvis vi svinger hele vejen igennem normalen, så er vi i en anden situation, og vi ville efter min mening være nødt til at reagere mere robust, siger han med henvisning til, at jobskabelsen efter at have ligget unormalt højt nu er kommet tilbage på et mere normalt niveau.

Goolsbee understreger fejlmarginen på 100.000 målt på den månedlige jobskabelse, og derfor kræver det ifølge centralbankdirektøren en vis forsigtighed med at lave store konklusioner.

Jobrapporten viste en jobskabelse uden for landbruget på 114.000 i juli mod økonomernes forventning om 175.000 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. For juni blev tallet samtidig nedrevideret til 179.000 fra tidligere oplyst 206.000.

Fredagens jobrapport kom kort efter, at Federal Reserve onsdag i sidste uge fastholdt sin ledende rente og i stedet indikerede, at den første rentenedsættelse i denne cyklus vil komme i september.

Det har fået investorerne til at bekymre sig om, hvorvidt det kan være for sent, hvis økonomien ikke skal køre af sporet, og derfor falder både renter og aktier tungt fredag.

.\\˙ MarketWire