Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Australsk centralbankchef holder fast i høj renten trods lavere inflation

6/8 07:04

Centralbanken down under, Royal Bank of Australia (RBA), fastholder renten på rentemødet tirsdag, og dermed ligger renten fortsat i et rekordhøjt 12-årigt leje.

At renten fortsat skal ligge på 4,35 pct. skyldes den fortsatte og langvarige kamp mod en for høj inflation. Og det er sjette møde i træk, at centralbanken fastholder renten.

Banken kæmper for at bringe forbrugerpriserne ned, mens de fastholder den betydelige beskæftigelsesfremgang, der er sket siden coronapandemien, skriver Bloomberg News.

- Den første pengepolitik skal være tilstrækkelig restriktiv indtil den centralbanken er overbevist om, at inflationen bevæger sig bæredygtigt hen imod målet, skriver renteudvalget ifølge Bloomberg.

Det var ventet, at renten ville blive fastholdt på tirsdagen rentemøde - og hverken den australske dollar eller de australske renter har gjort et stort væsen efter mødets udkomme.

Renteudvalgets fastholdelse af renten kommer en uge efter, at data sidste uge viste, at kerneinflation uventet aftog i andet kvartal. I udlandet har sådanne bevægelser fået centralbanker til enten at sætte renten ned eller signaleret en hensigt om at gøre det. Og det regner markedet også med, vil ske i Australien på rentemødet i december.

Centralbankchef Michele Bullock har gentagne gange afvist spekulationer om en nærtstående lempelse - og det afspejles da også bankens prognoser, om at inflationen først vil vende tilbage til RBA's inflationsmål på 2-3 pct. i slutningen af 2025.

Den australske centralbank har også pudset sin prognoser af tirsdag i forbindelse med rentemødet for både kerneinflation og økonomi vækst under henvisning til større efterspørgsel.

Banken ser nu et fald i den underliggende inflation til 3,5 pct. ved udgangen i år og 3,1 pct. i midten af 2025.

Michele Bullock siger, at hun skal være sikker på, at inflationen bæredygtigt er på vej tilbage til bankens mål, skriver Bloomberg.

Inflationen i Australien endte i juni på 3,8 pct., hvilket er en mindre opbremsning i forhold til måneden før, hvor den lå på 4,0 pct.

.\\˙ MarketWire