Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordnets investeringsøkonom: Japanske aktier blev ramt af en uppercut

6/8 07:30

De japanske aktier fik en ordentlig en på sinkadusen mandag med store kursfald - men tirsdag kommer der igen lidt mere balance i tingene med kraftige plusser.

At de japanske aktier blev ramt så hårdt, skyldes blandt andet en svag amerikansk jobrapport fra i fredag - men som de asiatiske markeder først fik lejlighed til at reagere på mandag.

Det fik yen tilbage på niveauet over for dollar fra før årets store udsalg satte ind i januar, et storudsalg af risikable aktiver blev sat i gang og renterne styrtdykkede på markedets bekymring for en amerikansk recession i horisonten.

Fredagens svage jobdata kom tillige oven på en række svage regnskaber fra de store teknologivirksomheder og øgede bekymringer omkring den vigende kinesiske økonomi, som har fået investorerne til at søge mod sikkerhed.

Frygten kunne direkte aflæses i det toneangivende japanske aktieindeks Nikkei, der faldt mere end 12 pct. mandag. Og på valutamarkedet kostede en dollar 141,67 yen mandag middag mod et niveau på 146,68 yen per dollar fredag.

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, vurderer, at mandagens markante korrektion formentlig skyldtes en styrket yen, der fik investorerne til at lukke lange positioner i aktier:

- Når investorerne så får en dobbelt uppercut - yen stiger, som det er sket de seneste dage, og aktierne, som investorerne har købt, falder, taber man på begge sider. Det får investorerne til at lukke deres positioner, og var med til at skabe den panik, som vi så i går, siger han i en kommentar til udviklingen.

Tirsdag er udviklingen så vendt - yen er svækket, og Nikkei-indekset går frem.

- Det er dog kun den første fase af et spændende efterår, hvor vi stadig ikke er blevet klogere på, om sidste uges USA jobrapport varsler større økonomiske udfordringer, påpeger Per Hansen og fortsætter:

- At kunne forudse og forudsige størrelsen på en korrektion, som den vi så mandag, og den gearing som er i systemet, svarer til at kunne sige hvilket eller hvilke popcorn, der popper først.

.\\˙ MarketWire