Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank: Overraskende at Ørsted taber Taiwan-udbud men ikke nødvendigvis skidt

6/8 10:34

Ørsted måtte gå tomhændet fra et stort havvindudbud i Taiwain, hvor blandt andet den evindelige konkurrent Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, i stedet kunne løbe med de udbudte megawatt.

Og det kommer bag på Danske Bank.

Ørsted har i forvejen store projekter i området, Greater Shanghua 1 og 2, og havde budt ind med udvidelsen Greater Shanghua 3 med en kapacitet på 900 megawatt.

- Dermed burde Ørsted være i stand til at inkludere flere synergier i deres bud, skriver Danske Bank i et notat ifølge Bloomberg News.

- Vi finder det derfor en smule overraskende, at Ørsted ikke vandt på trods af dette, skriver banken videre.

De fem vindere af de udbudte 2,7 gigawatt bød ind med såkaldte nulbud og vurderer dermed, at de ikke har brug for statsstøtte, men i stedet kan finansiere projekterne gennem elkøbsaftaler med virksomheder.

Derfor er det ikke nødvendigvis helt skidt for Ørsted, at den danske energikæmpe ikke vandt. Ifølge Danske Bank er der nemlig risiko for, at de fem vindere har været for aggressive i deres bud, hvilket potentielt kan føre til budgetoverskridelser.

Samlet set vurderer banken, at såfremt Ørsted har været forsigtige i sit bud, så vil den bevarede kapital - og at Ørsted ikke øger selskabets eksponering mod den geopolitiske uro i Taiwanstrædet - være svagt kreditpositivt.

.\\˙ MarketWire