Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: C25 sunder sig efter recessionsforskrækkelse

6/8 11:22

Der er fremgang til de mest sønderslåede aktier i C25-indekset tirsdag, efter at hele det danske eliteindeks tog en tur i rødt mandag på frygt for en ulmende recession i USA.

- Markedet går lidt frem efter nervøsiteten i går. Det er ret vigtigt - i går var man nervøs for, om det var starten på en længere nedtur, og om en recession var kommet tættere på, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

- Vi lander lidt på benene igen. Investorerne er ude og købe i nogle af de aktier, der faldt lidt for meget i går. Nervøsiteten er aftaget igen, men den ligger stadig lige under overfladen. Vi er stadig meget fokuseret på de nøgletal, der kommer over den næste periode for at se, om en recession er rykket tættere på, eller om det var en sort sky, der svævede henover markedet, fortsætter han.

Sidste uges svage nøgletal fra USA og en renteforhøjelse i Japan skabte mandag en større dominoeffekt med kæmpefald i Japan og senere i Europa og USA til følge.

Dog fik en positiv opgørelse af erhvervstilliden i den amerikanske servicesektor surmuleriet til at vende en smule i USA.

Det danske C25-indeks stiger ved middagstid 1,0 pct. til 1896,60 efter et fald på 3,6 pct. mandag.

I toppen af C25 soler Bavarian Nordic, Vestas og Zealand Pharma med stigninger på 3,8-4,8 pct., og også Novo Nordisk og Genmab genvinder noget af det tabte fra mandag med plusser på 2,4 og 2,0 pct.

Nederst bakker Jyske Bank og Novonesis uden selskabsspecifikt nyt med hver 0,6 pct.

NYT FRA SCHWEIZISK RIVAL TIL DEMANT OG GN

Demant og GN har tirsdag fået nyt fra deres schweiziske konkurrent Sonova, der har sløret for sit længe ventede nye topprodukt Phonak Audéo Sphere Infinio.

Det nye høreapparat er baseret på to separate chip, hvoraf den ene sikrer, at det nye produkt som det første på markedet kan få glæde af justeringer af lydindstillingerne via kunstig intelligens i realtid, mens den anden er selve hardwarebasen.

Trods udsigt til øget konkurrence stiger Demant 1,1 pct. til 258,20 kr. og GN med 0,6 pct. til 165,75 kr.

CARLSBERG SPÅS MODGANG I KINA

Carlsberg har fået sænket sine estimater hos den nordiske storbank Nordea som følge af udsigterne til et lavere forbrug i Kina.

Også i Vesteuropa ventes salget målt i volumen at aftage i 2025, da Carlsbergs licensaftale med ølmærket San Miguel udløber med udgangen af indeværende år.

Nordea fastholder anbefalingen "hold".

Endvidere har børshuset SEB skåret Carlsbergs kursmål til 920 kr., mens norske DNB omvendt har løftet til 1185 kr. fra 1110 kr. Anbefalingerne er henholdsvis "hold" og "køb".

Carlsberg falder 0,2 pct. til 813,60 kr.

For ALK kan det noteres, at kursmålet er blevet løftet til 153 kr. fra 144 kr. hos amerikanske Jefferies.

Her er anbefalingen fortsat "hold", fremgår det af Bloomberg News.

Aktien stiger 1,7 pct. til 146,70 kr.

.\\˙ MarketWire