Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Teknologiaktierne fik genrejsning - udsigt til stigninger onsdag

7/8 06:32

En fornyet købsbølge skyllede tirsdag inden over Wall Street efter det største fald i knap to år for det brede S&P 500-indeks.

Det brede S&P 500-indeks steg tirsdag med 1,0 pct. med fremgang for alle 11 ledende sektorer. Fremgangen blev dog reduceret kraftigt den seneste godt times tid fra et plus på 2,4 pct.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks gik også frem med 1,0 pct., mens Dow Jones-indekset øgede 0,8 pct.

Momentum holder fortsat onsdag morgen. Futures indikerer stigninger på 0,6-1,0 pct. i de tre store aktieindeks, når markeder i New York åbner senere på dagen.

Mandag var der stor uro efter stor recessionsfrygt i kølvandet af et par skuffende nøgletal fra USA i slutningen af sidste uge. Det førte til fald på 2,6-3,4 pct.

Efter det massive udsalg var hedgefonde tirsdag tilbage i markedet for at købe blandt andet teknologiaktier, pointerer Goldman Sachs.

Køb af amerikanske aktier efter et fald af den størrelsesorden, som S&P 500-indekset har været vidne til over den seneste måned, har normalt været rentabelt, vurderer Goldman Sachs.

Siden 1980 har indekset givet et medianafkast på 6 pct. i de tre måneder efter et fald på 5 pct. fra det seneste højdepunkt.

- Markedet er "oversolgt" efter ethvert mål, og det er parat til en tur op, siger Quincy Krosby fra LPL Financial ifølge Bloomberg News.

- Det vedholdende spørgsmål er nu, om de bekymringer, der skubbede markedet ind i en kaskade af salg, er lindret. Lommer af volatilitet forventes at fortsætte.

De amerikanske obligationskurser falder tirsdag med dertil stigende renter, efter at flugten til sikker havn var med til at drive kurserne højere og renterne markant lavere mandag.

De stigende renter var tirsdag også med til at understøtte bankaktierne, hvor JPMorgan løftedes 2,6 pct. og Goldman Sachs steg 2,2 pct.

NVIDIA TILBAGE I TOPFORM

Teknologigiganten Nvidia, der mandag led særligt under den tyngede stemning, var med et plus på 3,8 pct. tilbage i topform tirsdag efter en løftet anbefaling.

Finanshuset New Street Research har hævet anbefalingen for aktien til "køb" fra "neutral" efter den seneste nedtur, der har skåret mere end 20 pct. af aktiekursen siden toppen i juni for den AI-fokuserede chipproducent.

Blandt Magnificent Seven-aktierne var der også solide plusser på 3,9 pct. for Meta Platforms og 1,2 pct. for Microsoft.

Softwareproducenten Palantir endte 10,4 pct. højere, efter at softwareproducenten overgik markedets forventninger på en fortsat stor efterspørgsel efter kunstig intelligens, AI.

CATERPILLAR LEVERER BEDRE END VENTET INDTJENING

Caterpillar, der producerer store entreprenørmaskiner, overraskede positivt med sit regnskab for andet kvartal, hvor især energi- og transport-divisionerne trak den positive overraskelse.

Selskabet skuffede ganske vist med omsætningen i andet kvartal, men det blev opvejet med den justerede indtjening per aktie, der var væsentligt over konsensus.

Aktien steg 3,0 pct.

Uber sluttede samtidig 10,9 pct. højere, efter at kørselsplatformens regnskab for andet kvartal var noget bedre end konsensus blandt analytikerne.

GOOGLE OG APPLE I FOKUS EFTER DOM

Søgemaskinen Google, der ejes af Alphabet, har brudt amerikanske konkurrencelov ved at betale smartphone-producenter for at være standardvalget ved internetsøgninger.

Det har en domstol i delstaten Washington afgjort.

Alphabet har betalt 26 mia. dollar til smartphone-producenter som Apple for at være standardsøgemaskine. Det har hæmmet konkurrencen, lyder afgørelsen. Aktien endte med et minus på 0,6 pct.

Imens faldt Apple, der ifølge Bloomberg News risikerer at skulle tilbagebetale penge fra Google, med 1,0 pct.

Disney steg 2,5 pct., efter at underholdningskæmpen annoncerede en prisforhøjelse på op til 25 pct. for sine streamingtjenester.

.\\˙ MarketWire