Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tirsdagens massive stigninger forlænges

7/8 06:32

De kraftige stigninger på de asiatiske aktiemarkeder fortsætter onsdag, hvor stigninger på Wall Street tirsdag forlænges af markant positive futures onsdag morgen.

Frygten for en forestående amerikansk recession er aftaget lidt, da økonomiske data stadig peger på solid økonomisk vækst i indeværende kvartal. Det er Federal Reserve of Atlantas BNP-estimat der indikerer, at den økonomiske vækst kører i et årligt tempo på 2,9 pct.

Samtidig skubbes de japanske aktier op af et uventet træk fra den japanske centralbank, Bank of Japan, der indikerer stærk tilbageholdenhed med at hæve renten yderligere på grund af den volatile markedsudvikling.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 1,3 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktieindeksfutures stigninger i New York i størrelsesordenen 0,6-1,0 pct. i de tre store aktieindeks, når markedet åbner senere tirsdag.

Den japanske centralbanks vicedirektør sagde onsdag, at myndighederne vil holde fast i den ultra-løse pengepolitik givet den nuværende markedsvolatilitet.

Det har ført til en kraftig svækkelse af yen, mens aktierne tilsvarende skubbes op af udsigterne til højere indtjening hos de store eksportører.

Det toneangivende Nikkei-indeks åbnede med et fald på 2 pct., der senere er vendt til en plus på 2,3 pct. Topix-indekset øger samtidig 3,3 pct.

De kinesisk aktieinvestorer er i modsætning til de foregående dage med på vognen.

Shanghai Composite-indekset stiger 0,4 pct., og CSI 300 øger 0,2 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på 1,2 pct.

I Taiwan stiger Taiex-indekset 3,3 pct., og Kospi indekset i Sydkorea øger 2,5 pct., mens Singapores Strait Times som så ofte før går mod strømmen - i dag med et fald på 0,2 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney står til at lukke med en gevinst på 0,5 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+2,3
Topix+3,3
Hongkongs Hang Seng+1,2
China Shanghai Composite+0,4
China CSI 300
+0,2
Taiwan Taiex+3,3
Sydkoreas Kospi+2,5
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 200+0,5

.\\˙ MarketWire